Διονύσης Δεσύλλας

Αντίδραση μεγάλης ομάδας, τεσσάρα με σούπερ Αράο και εκτελεστή Ιωαννίδη!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρίπολης (1-4) και το εξαιρετικό ποδόσφαιρο της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να βγάζουν αντίδραση και να δείχνουν χαρακτήρα. Αυτό έκανε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη, λίγες ημέρες μετά την ήττα από την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Με σούπερ ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με αποφασιστικότητα και τεσσάρα, το "τριφύλλι" έσπασε την κατάρα που κρατούσε εδώ και 6, 5 χρόνια! Τελικό αποτέλεσμα, 1-4 με τους ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιστρέφουν με εμφατικό τρόπο στα επιτυχημένα αποτελέσματα και να αποθεώνονται από τους χιλιάδες φίλους τους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Τρίπολης.

*Από την αρχή φαινόταν πού θα πάει το πράγμα. Ο Παναθηναϊκός είχε μπει αποφασισμένος, άνοιξε το σκορ μόλις στο 5' με τον Αράο, αλλά είδε άμεση απάντηση από τον Αστέρα που έφερε το ματς στα ίσια με τον Καλτσά δυο λεπτά αργότερα, σε μια από τις λίγες φορές που η πράσινη άμυνα δεν είχε καλή αντίδραση. Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα πρώτο μέρος με απόλυτη κυριαρχία για το «τριφύλλι».

*Οι «πράσινοι» πήραν την κατοχή, κυκλοφορούσαν εξαιρετικά την μπάλα, έκαναν ό,τι ήθελαν στο χορτάρι του γηπέδου και η δικαίωση ήρθε με εκπληκτικό τρόπο. Με φοβερή ανάπτυξη από τον άξονα, με φανταστική σέντρα του Παλάσιος από δεξιά και με άψογο τελείωμα του Βέρμπιτς στην κίνηση για το 1-2. Αν ο Σπόραρ ευστοχούσε στο πέναλτι ή στο βολ πλανέ που έκανε στη συνέχεια, το οποίο βρήκε πρώτα στον Παπαδόπουλο και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι, τότε η υπόθεση νίκη θα είχε τελείωσε από το πρώτο 45λεπτο.

*Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν ίδιο μέχρι το 60'. Οι «πράσινοι» διατηρούσαν τον έλεγχο, απειλούσαν, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με Μλαντένοβιτς, Σπόραρ και Παλάσιος, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του ένα δεκάλεπτο, χωρίς να κατάφερε να κερδίσει κάτι. Σκόραρε με τον Καλτσά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του εξτρέμ των γηπεδούχων.

*Η συνέχεια είχε... πάρτι από τον Φώτη Ιωαννίδη, που πήρε τη θέση του Σπόραρ. Γκολ με πέναλτι στο 80' για το 1-3 και εκπληκτικό τελείωμα από μακριά, όταν ο διεθνής φορ είδε τον Παπαδόπουλο εκτός εστίας, για το τελικό 1-4 μέσα σε αποθέωση. Ο Παναθηναϊκός πήρε, επιτέλους, αυτό που ήθελε στην Τρίπολη με εντυπωσιακό τρόπο και ανέβασε ξανά το ηθικό του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

*Ο Αράο ήταν εντυπωσιακός. Έκανε τα πάντα στη μεσαία γραμμή και δίχως αμφιβολία αποτέλεσε τον κορυφαίο της αναμέτρησης. Αγωνίστηκε ως «εξάρι» και για λίγο ως στόπερ και ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Με σωστές τοποθετήσεις, κοψίματα, μεταβιβάσεις, κλεψίματα, αλλά και ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι. Πολύ καλή εμφάνιση και από τους Τζούριτσιτς και Παλάσιος, με εμπνεύσεις και σωστές κινήσεις στον χώρο, ενώ και ο Τσέριν τα πήγε πολύ καλά στη μεσαία γραμμή. Ο Κώτσιρας από δεξιά ήταν, επίσης, στους διακριθέντες. Για μια ακόμη φορά ο Ιωαννίδης βρήκε δίχτυα, αυτή τη φορά δυο φορές και έκανε τον κόσμο να φωνάξει ξανά το γνωστό, πλέον, σύνθημα «Ρε Φωτάρα εε...».

*Το εκτεταμένο ροτέισον δικαίωσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Εννέα από τους 11 ποδοσφαιριστές ήταν «φρέσκοι» και η ομάδα τα πήγε εξαιρετικά. Έβγαλε αποφασιστικότητα, πάθος, διάθεση, είχε εξαιρετική κυκλοφορία και δημιουργία και πήρε το υπεραπαραίτητο διπλό με κυριαρχικό ποδόσφαιρο και συνολικά τέσσερα γκολ. Ο κόσμος που βρέθηκε στην Τρίπολη το χάρηκε, χειροκρότησε παίκτες και προπονητή και όλοι ανανεώσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα της Κυριακής στη Λεωφόρο και το ματς με τον ΠΑΟΚ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x