sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αστέρας Τρίπολης: Το ξεσκαρτάρισμα ξεκινά και τα playouts είναι μια τελευταία ευκαιρία

Τα playouts είναι μια ευκαιρία ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή αξιολόγηση του ρόστερ από τον Μίλαν Ράσταβατς και τους συνεργάτες του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να μην κατάφερε να μπει στην εξάδα, αλλά η πρόοδος που έδειξε μέσα στη σεζόν, σε συνδυασμό με το ποδόσφαιρο που έπαιξε και την βελτίωση ορισμένων ποδοσφαιριστών ήταν ορισμένα από τα μεγάλα κέρδη των Αρκάδων ως τώρα.

Ασφαλώς, δεν κύλησαν όλα ρολόι και υπήρχαν απογοητεύσεις, με ορισμένους παίκτες να μην… τραβάνε. Άλλοι πρόσφεραν περισσότερα, άλλοι λιγότερα και ασφαλώς άπαντες αξιολογούνται και κρίνονται από τον Μίλαν Ράσταβατς και τους συνεργάτες του. Οι οποίοι δεδομένα θα δώσουν σε ορισμένους τις «τελευταίες» ευκαιρίες τους ώστε να αποδείξουν πως μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά κομμάτια στο… παζλ της επομένης ποδοσφαιρικής περιόδου.

Αστέρας Τρίπολης: Το ξεσκαρτάρισμα ξεκινά και τα playouts είναι μια τελευταία ευκαιρία

Δεδομένα, υπάρχουν συμβόλαια ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται τον ερχόμενο Ιούνιο. Δεν αναφερόμαστε στον Χουάν Μιριτέλο και στον Λευτέρη Λύρατζη, για τους οποίους δεδομένα θα υπάρξει μεγάλη προσπάθεια (και υπάρχει ήδη) για την παραμονή τους. Με τη μορφή μόνιμης μεταγραφής, δίνοντας στους συλλόγους που ανήκουν τώρα και το δικαίωμα να βγουν κερδισμένοι μέσα από μελλοντικές πωλήσεις τους.



Σίτο και Βαλιέντε είναι δύο παίκτες που έχουν προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά τα συμβόλαιά τους λήγουν. Και η παραμονή τους μοιάζει δύσκολη. Όπως και αυτή των Τζουκάνοβιτς, Πίτσου, οι οποίοι μεγαλώνουν και μπορούν πλέον να προσφέρουν λιγότερα.



Το συμβόλαιο του Καρμόνα ολοκληρώνεται, επίσης, και μένει να φανεί τι θα συμβεί, με τον Γκαρθία που έχει συμβόλαιο και τη νέα σεζόν να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες παραμονής. Υπάρχει επίσης και ο Γιάννης Χριστόπουλος, ένα παιδί που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας και για τον οποίο θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί.



Τελευταίος αλλά… σημαντικότερος όλων, χωρίς να μειώνουμε κανέναν, ο αρχηγός και ηγέτης της ομάδας, Χουάν Μουνάφο. Με την επιθυμία παραμονής και από τις δύο πλευρές να μοιάζει δεδομένη την παρούσα στιγμή…



Στο θέμα των τερματοφυλάκων, υπάρχουν πολλοί και ικανοί. Πρώτος απ’ όλους ο Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει και τη νέα σεζόν συμβόλαιο, αλλά υπάρχει επίσης και ο Τσιφτσής. Με τους Γραμματικάκη, Κακαδιάρη, Σγουρή να ακολουθούν και να έχουν λαμπρό μέλλον. Την ίδια ώρα στα στόπερ παρατηρεί κανείς πως μοναδικός δεδομένος είναι και ο κορυφαίος αμυντικός του Αστέρα, ο Πέπε Καστάνιο, ενώ επίσης αυτή τη στιγμή υπολογίζεται και ο νεαρός Γκρόζντανιτς. Εκεί παίζει και ο Αλάγκμπε, αλλά πλέον χρησιμοποιείται ως χαφ και μένει να φανεί αν εκεί θα υπολογίζεται και του χρόνου.

Στα αριστερά το δίδυμο Χουχούμης-Άλβαρες μένει να φανεί αν θα σπάσει. Αμφότεροι πάντως έχουν συμβόλαιο. Γιαμπλόνσκι, Γκος, Σουρλής δεν φαίνεται να έχουν λόγο… ανησυχίας, πόσω μάλλον οι Καλτσάς, Μπαρτόλο, Ρεγκίς, Ζουγλής.



Ο νεαρός Κωστέας μένει να φανεί αν πάρει ευκαιρίες στα playouts, ο Παλάσιος είναι δανεικός και για την επόμενη σεζόν, ενώ συμβόλαιο έχει και ο Μάντζης, ο οποίος είχε περιορισμένο χρόνο και θα πρέπει να δούμε και την επιθυμία του ίδιου. Διότι δεν είναι απίθανο να θελήσει να βρει έναν σύλλογο που θα παίζει περισσότερο…

Όλα αυτά είναι μια πρώτη αξιολόγηση. Οι συζητήσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ ενόψει και της νέας σεζόν έχουν ήδη ξεκινήσει. Και στα playouts αναμένεται να δούμε περισσότερες ευκαιρίες σε παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x