sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ατρόμητος 2022/2023: Με γερές βάσεις για να πρωταγωνιστήσει ξανά!

Ο Ατρόμητος ξεκινά με μεγάλες βλέψεις τη σεζόν 2022/2023, θέλει να αφήσει πίσω τις περασμένες κακές χρονιές και με γερές βάσεις που έβαλε, να γίνει ξανά πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος.

Το προφίλ του Ατρομήτου της σεζόν 2022-23. Οι Περιστεριώτες εδώ και τρεις χρονιές ακολούθησαν μια πτωτική πορεία παρά την μεγάλη προσπάθεια. Αποκορύφωμα ήταν πέρσι, όπου οι «κυανόλευκοι» ήταν σε αναμμένα κάρβουνα για αρκετούς μήνες, όμως ευτυχώς για αυτούς, τα μεγάλα ονόματα μίλησαν. Τα «μεγάλα» ονόματα του ρόστερ βγήκαν… μπροστά, ο Κρις Κόλμαν πέρασε την φιλοσοφία και η παραμονή ήρθε πιο εύκολα από ότι θα φανταζόταν κανείς μέχρι τον Δεκέμβριο.

Γενικά υπάρχει μια διάθεση αναβάθμισης σε όλα τα κομμάτια. Βασικό ρόλο βέβαια σε αυτό παίζει και η οικονομική άνεση που υπάρχει από τις πωλήσεις (1,5 εκατομμύριο ευρώ). Οι εργασίες στο προπονητικό κέντρο έβγαλαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που ανεβάζει το prestige του συλλόγου, ενώ το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου θα αλλάξει, κάτι πού σε πρώτη φάση έγινε το καλοκαίρι και θα συνεχιστεί με την διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ τον Νοέμβριο.

Το βασικότερο από όλα, μετά τις αποχωρήσεις των Κουλούρη και Χαρίση, είναι η παραμονή του Κρις Κόλμαν. Ο Ουαλός τεχνικός έχτισε από την αρχή την ομάδα και με τα σημάδια από τα φιλικά να είναι άκρως ενθαρρυντικά, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, περιμένουμε να δούμε την πινελιά του στο «αστέρι». Παράλληλα οι Μάρκο Γκαρόφαλο (Προπονητής Τερματοφυλάκων) και Δημήτρης Διαμαντάρας (Γυμναστής Αποκατάστασης) προστέθηκαν στο τεχνικό επιτελείο. Ο εντυπωσιακός Ανδρέας Γιαννιώτης και ο πολύτιμος Φάνης Μαυρομμάτης ανανέωσαν, ενώ ο Ντόριν Ροτάριου έμεινε για ακόμα μια χρονιά δανεικός.




Τι έκανε στα φιλικά προετοιμασίας

Βόλος-Ατρόμητος 0-2, Ατρόμητος-Χάποελ Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα 0-1, Φένλο-Ατρόμητος 1-2, Φίτεσε-Ατρόμητος 1-2, Ιωνικός-Ατρόμητος 2-2, Παναχαϊκή-Ατρόμητος 1-2, Λεβαδειακός-Ατρόμητος 1-1

ΣΥΝ

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το γεγονός ότι ο Ατρόμητος έχει τον ίδιο προπονητή από πέρσι και μάλιστα ήταν αυτός που «έχτισε» το ρόστερ της νέας σεζόν και δεν βρήκε μια ομάδα «έτοιμη» από άλλον, λέει πολλά. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Περιστεριώτες δεν θα έχουν καμία απολύτως σχέση με την απόδοση που είχαν πριν λίγους μήνες. Βασικοί παίκτες όπως Γιαννιώτης, Μουνίθ, Κλωναρίδης (αναγεννημένος 100%), Ροτάριου, Έρλινγκμαρκ έμειναν και πλαισιώθηκαν με ονόματα που δείχνουν από το καλημέρα ότι μπορούν να προσφέρουν, όπως είναι οι Κιάρτανσον, Ρομπαίγ και Σουάρεθ.

Το μείγμα ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας, με ποιοτικές προσθήκες, δείχνουν τον δρόμο για μια νέα εποχή. Με την διοίκηση και μπροστάρηδες τους Σπανό και Αγγελόπουλο, που προχώρησαν και φέτος σε αρκετές οικονομικές υπερβάσεις στα συμβόλαια των ξένων, το ότι όλοι είναι «μια οικογένεια στο Περιστέρι» θα συνεχίσει να υπάρχει και θα τους κάνεις όλους να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Μέσα σε όλα αυτά προστίθεται και η φρεσκάδα στο ρόστερ, μιας και με μέσο όρο 24,6, αποτελεί τον δεύτερο χαμηλότερο μετά τον Παναιτωλικό.

ΠΛΗΝ

Η αλήθεια είναι ότι καθαρά αρνητικά δεν υπάρχουν, αφού υπάρχει τεράστια βελτίωση σε όλα τα πλαίσια. Αυτό πάντως που ξεχωρίζει είναι η αποχώρηση των ίσως δύο κορυφαίων παικτών, του Κουλούρη και του Χαρίση. Ερωτηματικό είναι πως θα μπορέσει ο Ατρόμητος να λειτουργήσει χωρίς τον βασικό του σκόρερ αλλά και τον «εγκέφαλο» της μεσαίας γραμμής. Μπορεί από τη μια να ήρθε ο Κιάρτανσον που έχει καλό δυνατό βιογραφικό, όμως μένει να δούμε και τι θα γίνει με τον αντικαταστάτη του Χαρίση, που λογικά θα βρεθεί άμεσα. Στα πλην είναι και οι περιπτώσεις των Καρτάλη, Βασιλαντωνόπουλου και Ναμπί, που δεν έχουν βρει προτάσεις, έχουν υψηλά συμβόλαια όλοι και τους φαίνεται να έχουν «καθίσει» πάνω σε αυτά.





ΉΡΘΑΝ

Κιάρτανσον (Βαλερένγκα), Ντε Μποκ (Ζούλτε Βάρεγκεμ), Ρομπάιγ (Λανς), Γκονζάλες (Σέπσι), Σουάρεθ (Άμπα Κλαμπ), Κουέν (Στουρμ Γκρατς), Οικονομίδης (επ. Κηφισιά)

ΈΦΥΓΑΝ

Τριμμάτης (δαν. Παναχαϊκή), Αλιμπέκ (τέλος δανεισμού), Κατσεγιάνο, Ντένιτς (τέλος δανεισμού), Σπιριντόνοβιτς (τέλος δανεισμού), Μπεντινέλι, Παπαπαδόπουλος, Σάλομον, Νάτσος (Πανσερραϊκός), Νταβιώτης (Προοδευτική), Κουλούρης (Λίντσερ), Χαρίσης (Σίβασπορ)

Πιθανή ενδεκάδα

Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Σουάρεθ, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Μουνίθ, Κουέν, Κλωναρίδης, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x