sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Από τη Σεβίλλη έως τη «διπλάρα» στη Στοκχόλμη: Πέντε αξέχαστες στιγμές του 99άρη Ατρόμητου!

Με αφορμή τα 99α γενέθλια του Ατρομήτου, το sport-fm.gr θυμάται πέντε αξέχαστες στιγμές στην ιστορία των Περιστεριωτών, που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό όλων και άλλαξαν την ομάδα επίπεδο!

Τα 100 χρόνια του Ατρόμητου είναι πιο κοντά από ποτέ! Οι Περιστεριώτες συμπληρώνουν φέτος (31 Μάϊου) τα 99 χρόνια ζωής και ιστορίας, με την περήφανη πόλη να το γιορτάζει. Ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες το «αστέρι» έχει γιγαντωθεί και οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη, με την καθιέρωση στην elite του ελληνικού ποδοσφαίρου να είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα. Οι πιστοί οπαδοί ακολουθούν σε κάθε γήπεδο και πόλη, ζουν και αναπνέουν για το καμάρι τους που ακόμα και στις λύπες, τους κάνει περήφανος. Με αφορμή τα γενέθλια των «κυανόλευκων», το sport-fm.gr θυμάται πέντε αξέχαστες στιγμές στην ιστορία τους!

Η παρθενική ευρωπαϊκή συμμετοχή που τον άλλαξε επίπεδο

Όλοι από κάπου ξεκινάνε. Έτσι και ο Ατρόμητος, στις 14 Σεπτέμβρη 2006, έγραψε την πρώτη ευρωπαϊκή σελίδα της ιστορίας του, μπροστά σε 6.000 φίλους τους που βρέθηκαν στο πλευρό τους στη Ριζούπολη. Αντίπαλος η σπουδαία Σεβίλλη για τον 1ο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA. Η ήττα με 2-1 δεν είχε και αρκετή σημασία, αφού η χαρά της συμμετοχής αλλά και οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Γιώργου Κορακάκη αρκούσαν για να κάνουν χαρούμενους τους Περιστεριώτες! Η ρεβάνς ήταν δύσκολη (4-0) και ο αποκλεισμός ήρθε, όμως ο κόσμος που ταξίδεψε στην Ισπανία δεν σταμάτησε να τραγουδά. Ήταν η αρχή για όμορφες μέρες που θα ακολουθούσαν τα επόμενα πιο επιτυχημένα χρόνια.





Η πρώτη φορά που… άγγιξε την κούπα

Αναγέννηση Γιαννιτσών, Καβάλα, Διαγόρας Ρόδου και ο πρώτος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας είναι γεγονός για τον Ατρόμητο. Ο σύλλογος εκείνη την βραδιά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο. Μπορεί αγωνιστικά η ΑΕΚ να σήκωσε την κούπα (3-0) και τα θλιβερά γεγονότα στις κερκίδες να χάλασαν εν μέρει τη γιορτή, όμως το νόημα δεν αλλάζει. Μια ομάδα που συνεχώς είχε ανοδική πορεία έφτανε στο σπουδαιότερο σημείο μέχρι τότε και ο κόσμος της το κατάλαβε, όπως και όλη η Ελλάδα. Ο σπουδαίος Τάσος Δώνης έβαλε την υπογραφή του με σκληρή δουλειά και όλο το Περιστέρι καμάρωσε για την ομάδα της πόλης του.





Η πιο ώριμος δεύτερος τελικός και η τρομερή εμφάνιση

Αναγέννηση Επανομής, Άρης, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και ξανά τελικός με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Αν η πρώτη φορά για κάποιους μπορεί να είναι… τύχη, η δεύτερη σερί το διαψεύδει πανηγυρικά. Ίδιος προπονητής με πάνω-κάτω το ίδιο καλοδουλεμένο σύνολο «πέταξαν» έξω δυνατούς αντιπάλους και συμμετείχαν ξανά στην γιορτή του ΟΑΚΑ μαζί με τον κόσμο τους. Αυτή τη φορά το τρόπαιο ήταν ακόμα πιο κοντά, όμως στο 119’ της παράτασης, ο Φουστέρ έσβησε το όνειρο (2-1). Πλέον το επίπεδο είχε ανέβει στην Ελλάδα τρομακτικά και το μόνο που… έλειπε ήταν το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.




Όταν έφτασε μια ανάσα από τα «αστέρια»

Ήταν η 6η και τελευταία αγωνιστική των playoffs του 2013. Το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης στη σύγχρονη ιστορία του. Ο Ατρόμητος ετοιμαζόταν να «τρελάνει» κόσμο όμως ο Αστέρας Τρίπολης του έβαλε… μπλόκο. Το τελικό 0-0 δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να τερματίσουν 2οι και να πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Έμεινε με την 3η θέση, τερματίζοντας 2 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, με τον Αστέρα να έρχεται 4ος με 9.Ωστόσο για ακόμα μια φορά, το αστέρι είχε γιγαντωθεί!





Τα ιστορικά «διπλά» και η πρώτη πρόκριση

Η έξοδος στα playoffs του Europa League τον έφερε κόντρα στην Αλκμαάρ το καλοκαίρι. Το 3-1 στο Περιστέρι δυσκόλεψε την κατάσταση, η νίκη με 2-0 στην Ολλανδία έφερε το πρώτο ευρωπαϊκό «διπλό», αλλά ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ στέρησε το όνειρο των ομίλων. Δύο χρόνια αργότερα, η πολυπόθητη παρθενική πρόκριση ήρθε με εμφατικό τρόπο. Ο απίθανος Ατρόμητος πάει μέσα στην Στοκχόλμη και ρίχνει τριάρα (3-1) στην ΑΙΚ! Ο επαναληπτικός στο Περιστέρι ήταν τυπική διαδικασία και η εικόνα των «κυανόλευκων» γιγαντώθηκε!



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x