sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι κορυφαίες μεταγραφές του… παρά πέντε στην Ευρώπη!

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος εξέπνευσε, αλλά πολλές ομάδες έδωσαν μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό για να ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους. Το sport-fm.gr παρουσιάζει τις περιπτώσεις που ξεχώρισαν.

Ανέκαθεν η τελευταία ημέρα των μεταγραφών είχε αρκετό ενδιαφέρον, αφού οι περισσότερες ομάδες ψάχνουν μια κίνηση, κυριολεκτικά, την ύστατη στιγμή τόσο για να ενισχυθούν, όσα και για να καλύψουν απλώς τυχόν κενά που παρουσιάστηκαν.

Πολλές φορές έχουμε δει πολλές διαφαινόμενες μεταγραφές να φτάνουν μέχρι το φινάλε για να ολοκληρωθούν, και άλλες να χαλάνε λόγω της πίεσης του χρόνου.

Και χθες, λοιπόν, πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έδωσαν μάχη με το χρόνο και προχώρησαν σε σημαντικές κινήσεις, πολλές από τις οποίες είχαν συζητηθεί εκτενώς όλο το καλοκαίρι, ενώ κάποιες άλλες αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη.

Στην Αγγλία, φυσικά, ξεχωρίζει η επιστροφή του Νταβίντ Λουίζ στην Τσέλσι, μια κίνηση αναπάντεχη που δεν είχε αποκαλυφθεί έως ότου επισημοποιήθηκε. Η Τότεναμ απέκτησε ένα hot όνομα της αγοράς, αφού προσέθεσε στο δυναμικό της τον Μούσα Σισοκό που είχε απασχολήσει έντονα αρκετές ομάδες.

Η Λέστερ έκανε κίνηση-ματ με τον «μπόμπερ» Ισλάμ Σλιμανί, σπάζοντας ένα ακόμη ρεκόρ, μιας και ξόδεψε 30 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Σλίμανί και Βάρντι δημιουργούν έναν σούπερ δίδυμο στη γραμμή κρούσης των πρωταθλητών Αγγλίας.

inner

Στην Ισπανία είχαμε την ολοκλήρωση της μετακίνησης του Νασρί στη Σεβίλλη, που έρχεται να καλύψει το κενό του Κονοπλιάνκα, ενώ σούπερ κινήσεις έκανε η Βαλένθια που πραγματικά θωράκισε την άμυνά της με διπλό μεταγραφικό χτύπημα, Μανγκαλά και Γκαράι.

Ταυτόχρονα, ποδοσφαιρική «στέγη» στην γαλλική Νις βρήκε ο Μάριο Μπαλοτέλι, που έχει απασχολήσει κατά καιρούς τα Μέσα αλλά όχι για αγωνιστικούς λόγους, ενώ επισημοποιήθηκε απλώς ο δανεισμός του Τζο Χαρτ στην Τορίνο.

Αναλυτικά οι μεταγραφές που ξεχώρισαν στο φινάλε:

ΑΓΓΛΙΑ

inner

Στο Νησί η Τσέλσι τάραξε τα νερά με την απόκτηση του Νταβίντ Λουίζ από την Παρί Σεν Ζερμέν, έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 38 εκατ. ευρώ, μια κίνηση που δείχνει την ακλόνητη εμπιστοσύνη της διοίκησης των Λονδρέζων στον Αντόνιο Κόντε, που του παρέχει όλα τα απαραίτητα όπλα για να επιστρέψει στους τίτλους. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια αφού αγωνίστηκε στην Τσέλσι με μεγάλη επιτυχία από το 2011 έως το 2014.

Το συγκρότημα του Κόντε όμως, δεν έμεινε μόνο στον Νταβίντ Λουίζ, αφού απέκτησε και τον ταλαντούχο αριστερό ακραίο οπισθοφύλακα, Μάρκος Αλόνσο, από τη Φιορεντίνα, ο οποίος θα διεκδικήσει μια βασική θέση στην ενδεκάδα.

Ο Μούσα Σισοκό που απασχόλησε συλλόγους όπως η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης κατέληξε τελικά στην Τότεναμ, έναντι του ποσού των 35 εκατ. ευρώ υπογράφοντας συμβόλαιο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ένας παίκτης που μπορεί με την ίδια ευχέρεια να αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης αλλά και στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Οι «spurs», επιπλέον, έκαναν μια σπουδαία επένδυση για το μέλλον με τον 21χρονο Ζορζ-Κέβιν Ενκουντού, έναν από τους πλέον υποσχόμενους ποδοσφαιριστές που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν με τα χρώματα της Μαρσέιγ.

Η τελευταία ημέρα των μεταγραφών είχε και έναν ακόμη πρωταγωνιστή, που δεν ήταν άλλος από την πρωταθλήτρια Λέστερ η οποία έσπασε εκ νέου το μεταγραφικό της ρεκόρ, αποκτώντας με 30 εκατ. ευρώ τον Ισλάμ Σλιμανί από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έκανε στοχευμένες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, δείχνοντας έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Στα υπόλοιπα, ο Μπονί που έμοιαζε όλο το καλοκαίρι προ των πυλών της εξόδου της Μάντσεστερ Σίτι πήγε δανεικός στην Στόουκ, η οποία απέκτησε και τον Μάρτινς Ίντι, με τον Ρόμπσον Κανού για τον οποίο ενδιαφέρθηκε και ο Ολυμπιακός, να καταλήγει στη Γουέστ Μπρομ.

Ο Τζακ Γουίλσιρ, που κάποτε αποτελούσε τον βασικό πυλώνα του παιχνιδιού της Άρσεναλ, θα φορέσει τη φανέλα της Μπόρνμουθ για να βρει χρόνο συμμετοχής και να επιστρέψει στην εθνική Αγγλίας, ενώ ο επόμενος σταθμός του Άλβαρο Αρμπελόα θα είναι η Γουέστ Χαμ.

ΙΣΠΑΝΙΑ

inner

Στην Ισπανία δεν υπήρξε αρκετή κινητικότητα στο φινάλε των μεταγραφών, αφού έμειναν ανενεργές τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Μπαρτσελόνα, που είχαν ολοκληρώσει εδώ και κάποιες ημέρες τις κινήσεις τους.

Την παράσταση, χθες, έκλεψε η Βαλένθια η οποία ενίσχυσε την άμυνά της με δύο σούπερ λύσεις από το πάνω ράφι. Συγκεκριμένα, οι «νυχτερίδες» απέκτησαν τον Εζεκίελ Γκαράι από τη Ζενίτ με το ποσό της μεταγραφής να μην έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας, αλλά και τον Ελιακίμ Μανγκαλά με τη μορφή δανεισμού από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Σεβίλλη προσέθεσε στο ρόστερ της τον Σαμίρ Νασρί, ο οποίος δεν υπολογιζόταν από τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, με τις δύο ομάδες να συμφωνούν για μονοετή δανεισμό, και τον Γάλλο να αντικρίζει την Ισπανία ως μια προοπτική για να «αναγεννηθεί» ποδοσφαιρικά.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Ντιέγκο Λόπεθ, μετακόμισε στην Βαρκελώνη και την Εσπανιόλ αυξάνοντας κατακόρυφα τον ανταγωνισμό στη θέση του άσου. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο έτερος τερματοφύλακας των Καταλανών είναι ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό, από την παρουσία του στον Ολυμπιακό, Ρομπέρτο.

ΙΤΑΛΙΑ

inner

Η αναμενόμενη μετακίνηση του Τζο Χαρτ στην Τορίνο έγινε πραγματικότητα, με τη «γκρανάτα» να ενισχύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάτω από την εστία της με έναν τερματοφύλακα κορυφαίου επιπέδου. Ο Άγγλος πορτιέρο, παραδόξως, δεν βρήκε θέση στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, παρά την πολυετή παρουσία του στους «πολίτες».

Η Γιουβέντους που έχασε τον Πολ Πογκμπά έψαχνε έναν κεντρικό μέσο, και χθες έμοιαζε μια ανάσα από την απόκτηση του Άξελ Βίτσελ, ωστόσο η χρυσή τομή δεν βρέθηκε και οι «μπιανκονέρι» έμειναν δίχως τον χαφ που ήθελαν για να καλύψουν το κενό του Γάλλου αστέρα.

Παρόλα αυτά, ο Χουάν Κουαδράδο επέστρεψε στους πρωταθλητές Ιταλίας με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι. Το οξύμωρο της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός πως πρόκειται για δανεισμό τριών ετών, ενώ συμπεριλαμβάνεται οψιόν αγοράς.

Παράλληλα, υπήρξαν και δυο μετακινήσεις εντός των συνόρων, με τη Μίλαν να αποκτά τον Ματίας Φερνάντες από τη Φιορεντίνα και τον Μαξίμοβιτς να μετακομίζει από την Τορίνο στη Νάπολι, αποτελώντας μια έξτρα και πολύ σημαντική λύση για την αμυντική γραμμή των «παρτενοπέι».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

inner

Στην Γερμανία τη χθεσινή ημέρα ξεχώρισε η μεταγραφή του Σερζ Γκνάμπρι από την Άρσεναλ στη Βέρντερ Βρέμης με το deal να κλείνει στα 5 εκατ. ευρώ συν τα όποια μπόνους, ενώ σε μια απρόσμενη κίνηση προχώρησε η Λειψία, η οποία ενίσχυσε την άμυνά της με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, που επιθυμούσε να βρει μια ομάδα που θα του παρείχε εγγυημένα λεπτά συμμετοχής.

ΓΑΛΛΙΑ

inner

Μπορεί να μην υπήρξαν πολλές μεταγραφές της ύστατης στιγμής, αλλά μια έφθανε για να προκαλέσει θόρυβο. Φυσικά, μιλάμε για αυτή του Μάριο Μπαλοτέλι στη Νις, με τον Ιταλό να ελπίζει πως στη Γαλλία μπορεί να βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Ο σούπερ-Μάριο απασχολεί τους δημοσιογράφους ανά τον κόσμο με κάθε πιθανό τρόπο, πέρα από τα κατορθώματά του στον αγωνιστικό χώρο. Μένει να αφήσει στην άκρη τα κακώς κείμενα, να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο και να δείξει το πλούσιο ταλέντο που, ομολογουμένως, διαθέτει.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε, δυο μεταγραφές που ολοκληρώθηκαν, χθες, στην Τουρκία, με την πρώτη να αφορά τον Νάιτζελ Ντε Γιονγκ που πήγε στη Γαλατασαράι και τον μέσο της Λέστερ, Γκοκάν Ινλέρ, που κατέληξε στην Μπεσίκτας, όπου θέλει να έχει έναν ξεκάθαρο και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Επιμέλεια: Μάριος Δεριζιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x