Νέα μοντέλα

Αυτό είναι το νέο Toyoto Aygo X

Νέο compact crossover, μοναδικό στην κατηγορία A, εμπνευσμένο από τη σύγχρονη αστική ζωή.

Τα νέο Toyota Aygo X είναι ένα crossover μοναδικό στη κατηγορία A, που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων οδηγών, κατοίκων αστικών κέντρων ή προαστίων.

Η διχρωμία του Aygo X, σε συνδυασμό με μία νέα χρωματική φιλοσοφία συνθέτουν ένα ιδιαίτερο προφίλ. Η νέα σφηνοειδής οροφή ενισχύει την αίσθηση δυναμισμού πετυχαίνοντας μία πιο σπορ εικόνα. Μπροστά, φώτα υψηλής τεχνολογίας, ενώ λίγο πιο κάτω η μεγάλη μάσκα, τα φώτα ομίχλης και η ποδιά βασίζονται στο θέμα ‘double trapezoid’ που αποτελεί μέρος της ταυτότητας του Aygo.

Με μήκος 3.700mm, το νέο Aygo X είναι 235mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του, αν και το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 90mm. Ο εμπρός πρόβολος είναι 72mm μικρότερος από του Yaris, ενώ η μέγιστη διάσταση των τροχών έχει αυξηθεί στις 18”.

Σχεδιασμένο για τους στενούς δρόμους της πόλης, το Aygo X έχει μικρό κύκλο στροφής με ακτίνα μόλις 4,7 m, που αποτελεί έναν από τους μικρότερους στην κατηγορία.



Το συνολικό πλάτος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 125mm, φτάνοντας τώρα στα 1.740mm συγκριτικά με του Aygo. Ως αποτέλεσμα, τα εμπρός καθίσματα απέχουν κατά +20mm, αυξάνοντας το χώρο για τους ώμους κατά 45mm. Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης κορυφαίος στην κατηγορία διαθέτοντας 125mm μεγαλύτερο μήκος και έξυπνη σχεδίαση πίσω από τα πίσω καθίσματα, με αποτέλεσμα την αύξηση της χωρητικότητάς του πάνω από 60 λίτρα, στα 231 λίτρα, συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά.

Το ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 50mm στα 1.510mm.

Το σύστημα διεύθυνσης έχει ρυθμιστεί για οδήγηση σε Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και προάστια, ενώ το νέο κιβώτιο S-CVT προσφέρει καλές αλλαγές ταχυτήτων και γραμμικότητα διατηρώντας ταυτόχρονα μία ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και την κατανάλωση καυσίμου.



Το Aygo X χρησιμοποιεί τον πολυβραβευμένο 3-κύλινδρο κινητήρα 1KR-FE του 1-λίτρου που έχει βελτιωθεί για να συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, προσφέροντας συγχρόνως υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και επιδόσεων, με στόχο κατανάλωσης καυσίμου μόλις 4,7 l/100km και εκπομπές CO2 107 g/km.

Το νέο Aygo X που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη για τους Ευρωπαίους πελάτες θα θέσει νέα στιλιστικά πρότυπα για τις ευρωπαϊκές πόλεις το 2022.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x