FinalFour 09

Ομπράντοβιτς: «Περήφανος για την ομάδα μου»

Πανευτυχής για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Πανευτυχής για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Τι να πω μετά από ένα τέτοιο ματς; Πιστεύω πως αξίζαμε να νικήσουμε και νωρίτερα από την τελευταία επίθεση. Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ και είχαμε απέναντί μας μια ομάδα που βρέθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στον τελικό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί όλοι ήρθαμε εδώ μαζί με τους φιλάθλους μας με αυτό το σκοπό. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Ήταν δύσκολο για μας να παίξουμε κόντρα στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και να κερδίσουμε μετά σε έναν τελικό. Δείξαμε ότι όλα είναι πιθανά και είμαι περήφανος. Έγιναν περίεργα πράγματα στο παιχνίδι και θα πρέπει να τα δω για να πω τι συνέβη. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας, τους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Αυτό το τρόπαιο λειτουργεί σε μας ως υποχρέωση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», τόνισε και αναγνώρισε την αξία του ηττημένου και του συναδέλφου του, Ετόρε Μεσίνα: «Συγχαρητήρια και στην ΤΣΣΚΑ, είναι μεγάλη ομάδα, και στον Ετόρε Μεσίνα. Είναι μεγάλο επίτευγμα η παρουσία σε τέσσερις συνεχείς τελικούς. Η δουλειά που έχει κάνει στην ΤΣΣΚΑ είναι σπουδαία. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω έναν φίλο σαν τον Ετόρε Μεσίνα. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, όχι ο ένας προπονητής απέναντι στον άλλο».

Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του, απάντησε χαριτολογώντας: «Είναι πάντα θέμα διοίκησης. Πρέπει να συνεχίσουν να πιστεύουν σε μας. Μέχρι τώρα το κάνουν. Ο Παναθηναϊκός είναι αυτό που είναι χάρη στον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Απολαμβάνουμε τη δουλειά μας και αν δεν το κάνουμε εγώ θα πω από μόνος μου να σταματήσω».

Όπως τόνισε ο «Ζοτς», η διατήρηση στην κορυφή είναι δύσκολη υπόθεση: «Θυμάμαι πριν από δύο χρόνια, όταν είχαμε κερδίσει την Ευρωλίγκα, στη συνέχεια όλοι έπαιζαν με μεγαλύτερο κίνητρο απέναντί μας. Είναι δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή».

Ο Παναθηναϊκός δεν σταματά εδώ και ο Ζέλικο Ομπράντοβίτς θέλει το τριπλ κράουν. «Μπορούμε να διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα, αλλά πρώτα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Άρη στα ημιτελικά. Οι φίλαθλοί μας ζητούν πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό. Πήραμε τα δύο και θέλουμε και το τρίτο. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Οι αγώνες με τον Άρη θα είναι δύσκολοι. Καταναλώσαμε πολύ ενέργεια σε αυτό το φάιναλ φορ. Πρέπει να πείσεις τους πάντες πως απομένει ένας ακόμη τίτλος».

Σε ερώτηση αν θεωρεί εαυτόν τυχερό, απάντησε ενοχλημένος: «Ας συνεχίσουμε να είμαστε τυχεροί. Αν κάποιος μετά από ό,τι συμβαίνει εδώ και δέκα χρόνια, ας είναι... Μακάρι να συνεχίσουμε να είμαστε τυχεροί».

Τέλος, επανέλαβε πως δεν τον ενδιαφέρει το ΝΒΑ. «Είμαι πολύ χαρούμενος στην Ευρώπη. Πιστεύω πως υπάρχουν Ευρωπαίοι προπονητές που μπορούν να πετύχουν στην Αμερική, αλλά εκεί είναι διαφορετικό το μπάσκετ. Εδώ παίζουμε σε όλα τα ματς για να νικήσουμε, στις ΗΠΑ τα ματς μέχρι τα play-offs είναι σόου. Εγώ δεν θα πήγαινε ποτέ στο ΝΒΑ».

Ο MVP του φάιναλ φορ, Βασίλης Σπανούλης, είπε από την πλευρά του: «Είναι υπέροχο συναίσθημα για μένα, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και τους φιλάθλους. Είναι το καλύτερο τρόπαιο και ο κόουτς το ξέρει καλύτερα από όλους. Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο η ΤΣΣΚΑ μας δημιούργησε προβλήματα. Όμως δείξαμε χαρακτήρα και φτάσαμε στη νίκη».

Όσο για το αν νιώθει δικαιωμένος για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό με σκοπό να πάρω τίτλους. Είμαι σε μία ομάδα. Η Ευρωλίγκα ήταν ένας τίτλος που τον ήθελα. Βέβαια το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και όλοι μας».

Μεσίνα: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟ και τους παίκτες του»

Τα εύσημα στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας απένειμε ο Ετόρε Μεσίνα, αλλά παράλληλα δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο φτάνοντας να διεκδικούν τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για αυτή τη μεγάλη νίκη. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν για να κάνουν το παιχνίδι ενδιαφέρον, κάτι που δεν ήταν στο πρώτο μέρος. Κλειδί στο ματς ήταν το γεγονός ότι φορτώθηκαν τρεις βασικοί μας παίκτες (Λόρμπεκ, Σμόντις και Κριάπα) με φάουλ και αυτό προκάλεσε ανισορροπία. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε μέσα στη ρακέτα και δώσαμε στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να σουτάρει πολλά ελεύθερα τρίποντα. Όταν αυτό συμβαίνει απέναντι στον Παναθηναϊκό, έχεις το μαχαίρι στο λαιμό. Κάναμε πολλά λάθη, δεν παίζαμε καλή άμυνα και χάσαμε πολλές βολές. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε για περισσότερο χρόνο τους βασικούς μας στο παρκέ, κάναμε μεγάλη προσπάθεια και το παιχνίδι κρίθηκε στο ένα σουτ. Ήταν η πρώτη μας επιλογή να πάρει ο Σισκάουσκας την τελευταία επίθεση», δήλωσε ο Ιταλός προπονητής και πρόσθεσε: «Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Η προσπάθειά τους είναι αυτό που κρατώ έχοντας χάσει στον τελικό και είναι χαρακτηριστική για μία ομάδα με την ιστορία της ΤΣΣΚΑ».

Ο «Έκτορας» δεν θέλησε να αποκαλύψει τι του είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το τέλος του αγώνα. «Ήταν κάτι προσωπικό. Αν δεν ήταν θα το έλεγε στους δημοσιογράφους. Το είπε όμως μόνο σε μένα, δυστυχώς για σας (τους δημοσιογράφους)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x