Eurobasket '09

Μπάουερμαν: «Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι»

Την άποψη ότι οι παίκτες του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα κινητικοί στην επίθεση προκειμένου να τα καταφέρουν απέναντι στη δυνατή άμυνα της ελληνικής ομάδας εξέφρασε ο Ντιρκ Μπάουερμαν. Ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας, που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στην δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι: «Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι». Επίσης, ανέφερε ότι η γερμανική ομάδα μπορεί να τα καταφέρει παρά την σημαντική απουσία του Ντιρκ Νοβίτσκι.

Την άποψη ότι οι παίκτες του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα κινητικοί στην επίθεση προκειμένου να τα καταφέρουν απέναντι στη δυνατή άμυνα της ελληνικής ομάδας εξέφρασε ο Ντιρκ Μπάουερμαν. Ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας, που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στην δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι: «Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι». Επιπλέον, ανέφερε ότι η γερμανική ομάδα μπορεί να τα καταφέρει παρά την σημαντική απουσία του Ντιρκ Νοβίτσκι. Διαβάστε επίσης το σχόλιο του έμπειρου κόουτς για την ισπανική ομάδα και τι είπε για τα συναισθήματά του που είναι ανάμεικτα όταν βρίσκεται αντίπαλος με την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας.

«Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια κόντρα στην Ελλάδα και δεν θυμάμαι αν έχουμε νικήσει σε κανένα. Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα έχει δύο σημαντικές απουσίες. Αυτές των Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά. Βέβαια, για μας είναι πολύ πιο δύσκολο το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε χωρίς τον Ντιρκ Νοβίντσκι, τον Κρις Κέιμαν και μερικές άλλες σημαντικές απουσίες.

Παρ’ όλα αυτά, είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από νεαρούς καλαθοσφαιριστές. Είναι μια νέα γενιά Γερμανών παικτών, εκ των οποίων οι πέντε είναι 20 χρονών. Έχουν ταλέντο, παίζουν καλά και είναι ένα σύνολο πολύ δεμένο. Οι παίκτες μου παλεύουν, αγωνίζονται σκληρά και είναι πολύ χαρούμενοι που βρίσκονται εδώ. Η ομάδα λόγω της απουσίας του Ντιρκ(Νοβίτσκι) και του χαμηλού μέσου όρου ηλικίας παίζει πιο γρήγορα, πιο ανοιχτά και με περισσότερο ενθουσιασμό
», τόνισε αρχικά ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας αναφορικά με το ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδας και πρόσθεσε:

«Στους Ολυμπιακούς είχαμε μια ομάδα πιο έμπειρη και με μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας, ενώ τώρα έχουμε μια από τις νεαρότερες ομάδες. Κι αν είσαι νέος πρέπει να παίζεις με περισσότερη ενέργεια, πάθος και ενθουσιασμό».

Αφού ο 52χρονος τεχνικός παραδέχτηκε ότι το γερμανικό μπάσκετ έχει λόγο ύπαρξης παρά την απουσία του Ντιρκ Νοβίτσκι, αναφέρθηκε στον τρόπο που πρέπει να αγωνιστεί η ομάδα του στην αναμέτρηση της Παρασκευής (11/9), λέγοντας:

«Απέναντι στην Ελλάδα πρέπει να κάνουμε ότι συνήθως. Δηλαδή, να παίξουμε καλή άμυνα και να προσπαθήσουμε να τρέξουμε όταν αυτό μπορεί να γίνει. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε θα πρέπει συνεχώς να κινούμαστε. Αν παίξουμε στατική επίθεση απέναντι στην ελληνική ομάδα τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για μας, καθώς η Ελλάδα είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Θεωρώ ότι αν καταφέρουμε να κάνουμε καλό ξεκίνημα, μπούμε δυνατά στο παιχνίδι, έχουμε καλή ψυχολογία και καλό ρυθμό, τότε τα πράγματα θα πάνε καλά. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι αρκετά δύσκολο».

Στη συνέχεια κληθείς να σχολιάσει το πολύ δυναμικό ξεκίνημα της ομάδας του Γιόνας Καζλάουσκας, ανέφερε ότι: «Μπορεί η Ελλάδα να έχει πραγματοποιήσει πολύ καλό ξεκίνημα με τρεις σημαντικές νίκες, ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μεταξύ μας παιχνίδι. Κάναμε κι εμείς μια σπουδαία νίκη απέναντι στη Ρωσία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε μια νέα ομάδα που προέρχεται απο θετικά αποτελέσματα. Ποτέ δεν ξέρεις. Έχουμε νέα ομάδα και στην προετοιμασία έχουμε κερδίσει την Σερβία, την Τουρκία στην χώρα της,».

Η ισπανική ομάδα δεν έχει πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και ο Μπάουερμαν όταν ρωτήθηκε για το αν παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής, είπε:

«Οι Ισπανοί μπορεί να έχασαν αλλά δεν μπορείς να τους υποτιμήσεις. Όλοι ξέρουμε ότι έχουν καρδιά πρωταθλητή. Θεωρώ ότι αυτή την εβδομάδα θα παίξουν ακόμη καλύτερα όπως και την επόμενη. Οπότε θα βρουν το ρυθμό τους. Έχουν καινούργιο προπονητή και αυτό είναι πάντα δύσκολο. Αν δεν κάνω λάθος είναι ο τρίτος προπονητής που αλλάζουν τα τελευταία τρία χρόνια. Πέρσι είχαν τον Ρενέσες, φέτος έχουν τον Σκαριόλο. Δεν είναι τόσο εύκολο για τους παίκτες να αλλάζουν μέσα σε μία χρονιά δύο προπονητές. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι θα βρουν το ρυθμό τους».

Ο πρώην κόουτς της Δάφνης και του Απόλλωνα Πατρών καταλήγοντας αναφέρθηκε στα συναισθήματά του όταν αγωνίζεται κόντρα στην ελληνική ομάδα:

«Έχω πολλούς καλούς φίλους στην Ελλάδα. Μπορεί να μην είμαι Έλληνας αλλά νιώθω λίγο σαν να αγωνίζομαι απέναντι στη δική μου ομάδα. Είναι πολύ διαφορετικο το συναίσθημα απο το να αγωνίζεται η ομάδα μου κόντρα σε αντιπάλους όπως η Γαλλία, η Ισπανία ή η Λιθουανία».

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x