Eurobasket '09

Με τον αέρα της πρώτης φάσης…

Να συνεχίσει τις νίκες και τις εξαιρετικές εμφανίσεις και στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ, που αρχίζει με αντίπαλο τη Γερμανία (19:15, ΝΕΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) θέλει η Εθνική ομάδα. Έχοντας ως προίκα τη βαθμολογία του πρώτου γύρου το ελληνικό συγκρότημα μπαίνει ως φαβορί στο Ε’ Γκρουπ, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον μία νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά και εν συνεχεία την κατάληψη της πρώτης ή της δεύτερης θέσης.

Να συνεχίσει τις νίκες και τις εξαιρετικές εμφανίσεις και στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ, που αρχίζει με αντίπαλο τη Γερμανία (19:15, ΝΕΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) θέλει η Εθνική ομάδα. Έχοντας ως προίκα τη βαθμολογία του πρώτου γύρου το ελληνικό συγκρότημα μπαίνει ως φαβορί στο Ε’ Γκρουπ, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον μία νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά και εν συνεχεία την κατάληψη της πρώτης ή της δεύτερης θέσης, που θα τη φέρουν αντιμέτωπη με θεωρητικά λιγότερο δύσκολο αντίπαλο και θα της δώσουν το δικαίωμα να παίξει στα προημιτελικά την Πέμπτη κι όχι την Παρασκευή.

Η αποστολή έχει μετακομίσει πλέον στο Μπίντγκοζ, όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του Ε’ Ομίλου. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν πέρα από αυτά που προκάλεσαν οι διοργανωτές αλλάζοντας την ώρα προπόνηση της Εθνικής και υποχρεώνοντάς τη ελλείψει άλλης ώρας να προπονηθεί στις 22:00 ώρα Πολωνίας! Οι υπεύθυνοι της FIBA ζήτησαν συγγνώμη για την αναστάτωση και δεσμεύτηκαν πως δεν θα επαναληφθεί, αλλά πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή παράλειψη μετά τα δωμάτια με σπασμένα τζάμια και δίχως κρεβάτια που αντίκρισαν οι διεθνείς φτάνοντας στο Πόζναν.

Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας πάντως δεν επηρεάζονται από τίποτα και θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί αποδίδοντας όμορφο μπάσκετ, γνωρίζοντας πως η ανανεωμένη Γερμανία που βαδίζει στη μετα-Νοβίτσκι εποχή είναι επικίνδυνη.

«Το ματς απέναντι στη Γερμανία είναι το πιο κρίσιμο και ίσως το πιο δύσκολο ως τώρα. Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση και να θέσουμε τις βάσεις για να είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι στον όμιλο. Μέχρι στιγμής η ομάδα παίζει καλά, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και ακολουθούν πολύ δύσκολα ματς», δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε: «Μπορεί να έχουμε καλή παράδοση απέναντι στη Γερμανία, αλλά αυτό δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Οι περισσότερες ομάδες στη διοργάνωση, ανάμεσά τους και η Γερμανία, είναι καινούριες. Υπολογίζουμε τον αντίπαλο και τον σεβόμαστε. Είναι μία ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα, αλλά το ίδιο κάνουμε κι εμείς. Η διάρκεια, η άμυνα και η διάθεση θα καθορίσουν το αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή μας μέσα στον αγώνα, να περιορίσουμε τα λάθη και τα κακά διαστήματα, αλλά και να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα για 40 λεπτά».

Ο μάνατζερ της Εθνικής, Σταύρος Ελληνιάδης, είπε: «Η Γερμανία είναι μία ομάδα που έχει τη σφραγίδα του προπονητή της, του Ντιρκ Μπάουερμαν. Παίζει πολύ δυνατά και πειθαρχημένα σε άμυνα και επίθεση, αλλά πιστεύω πως αν παρουσιάσουμε πρόσωπο ανάλογο με αυτό στα τρία πρώτα ματς, θα νικήσουμε».

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει την αναμέτρηση της Κροατίας με τη Ρωσία στις 16:45 και της Γαλλίας με την ΠΓΔΜ στις 22:00.

Ε’ Όμιλος (Μπίντγκοζ)

1. Ελλάδα 4 (+40)
2. Γαλλία 4 (+10)
3. Κροατία 3 (+2)
4. Γερμανία 3 (-2)
5. Ρωσία 2 (-8)
6. ΠΓΔΜ 2 (-42)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Κυριακή 13/9

ΠΓΔΜ-Γερμανία 16:45
Ελλάδα-Ρωσία 19:15
Κροατία-Γαλλία 22:00

Τρίτη 15/9

Ρωσία-ΠΓΔΜ 16:45
Ελλάδα-Γαλλία 19:15
Γερμανία-Κροατία 22:00

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x