Eurobasket '09

Ζήσης: «Το πιο σπουδαίο ματς ο προημιτελικός»

Η Εθνική μας ηττήθηκε με 71-69 από τη Γαλλία και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στον προημιτελικό της Παρασκευής. Ο Νίκος Ζήσης εξήγησε μετά το ματς πως η «γαλανόλευκη» έπαιξε για τη νίκη και δεν…επέλεξε αντίπαλο. «Δεν ξέρω τι σκέφτονταν οι Γάλλοι, εμείς παίξαμε για να κερδίσουμε».

Η Εθνική μας ηττήθηκε με 71-69 από τη Γαλλία και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στον προημιτελικό της Παρασκευής. Ο Νίκος Ζήσης εξήγησε μετά το ματς πως η «γαλανόλευκη» έπαιξε για τη νίκη και δεν…επέλεξε αντίπαλο. «Δεν ξέρω τι σκέφτονταν οι Γάλλοι, εμείς παίξαμε για να κερδίσουμε.Ήμασταν καλοί στην πρώτη περίοδο και κακοί στη δεύτερη. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έδειξε πως προσπάθησε για το καλύτερο. Δεν μας πειράζουν οι δύο σερί ήττες. Το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι ο προημιτελικός της Παρασκευής. Τώρα καθόμαστε και ξεκουραζόμαστε, συγκεντρωνόμαστε στο στόχο και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στη νίκη. Δε μας επηρεάζει πως θα είμαστε δύο μέρες χωρίς παιχνίδι, θα ξεκουραστούμε κι αύριο θα ξέρουμε τον αντίπαλό μας» τόνισε ο Νίκος Ζήσης και στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «δεν έχουμε προτίμηση. Τουρκία και Σλοβενία έχουν παίξει πολύ καλά στο τουρνουά, με καλούς ψηλούς και καλούς περιφερειακούς. Αλλά η καλή Ελλάδα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Όταν ο Πάρκερ δεν παίζει στα τελευταία λεπτά, δείχνει ότι ίσως δεν ήθελαν να κερδίσουν. Εμείς δεν το σκεφτόμασταν. Στην τελευταία φάση προσπάθησα να σταματήσω τον Ντε Κολο, αλλά έβαλε ένα πολύ δύσκολο σουτ»


Σχορτσανίτης: «Να κερδίσουμε, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος»

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης περιμένει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να…διδαχθούν από τις δύο σερί ήττες. «Από την ήττα αυτή μαθαίνουμε πως για να κερδίσεις παιχνίδια σαν αυτό χρειάζεται συγκέντρωση, υπομονή και επιμονή. Πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά, γιατί την Παρασκευή μας περιμένουμε ένα νοκ-άουτ παιχνίδι. Έχουμε κάνει δύο σερί ήττες και πρέπει να μάθουμε από αυτές. Δεν υπάρχουν προτιμήσεις. Όποιος έρθει μπροστά σου πρέπει να τον κερδίσεις για να φτάσεις στον στόχο σου. Όποιος κι αν είναι εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα μπούμε στο παρκέ για παίξουμε. Ελπίζω να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από αυτές τις κακές περιόδου που παρουσιάζουμε στο παιχνίδι μας και να παίξουμε για 40 λεπτά καλό μπάσκετ. Σήμερα δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε».

Μπουρούσης: « Να μετατρέψουμε το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα»

Ο συμπαίκτης του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στον Ολυμπιακό, Γιάννης Μπορούσης, στάθηκε περισσότερο στο παιχνίδι της Παρασκευής. «Για εμάς τώρα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν εξελίχθηκε το ματς όπως θα θέλαμε. Θα είμαστε, όμως, συγκεντρωμένοι σε αυτό της Παρασκευής για να πάρουμε το "εισιτήριο" για τους "4". Πρέπει να δώσουμε περισσότερη ενέργεια και να πάρουμε τα ριμπάουντ. Το μειονέκτημα αυτό να το μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα».

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x