Eurobasket '09

LIVE: Ελλάδα-Ισπανία 64-82 (Τελικό)

Τελείωσε ο μεγάλος ημιτελικός του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία. Η Εθνική έχοντας πετύχει ήδη το βασικό στόχο της φιλοδοξεί πλέον να ανέβει στο βάθρο και-γιατί όχι-στο υψηλότερο σκαλί. Παρακολουθήστε live μέσα από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη του αγώνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο μεγάλος ημιτελικός του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία. Η Εθνική έχοντας πετύχει ήδη το βασικό στόχο της φιλοδοξεί πλέον να ανέβει στο βάθρο και-γιατί όχι-στο υψηλότερο σκαλί. Παρακολουθήστε live μέσα από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη του αγώνα.

Δεκάλεπτα:

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης, Μπουρούσης, Ζήσης, Σπανούλης, Φώτσης, Πρίντεζης, Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου, Κουφός, Περπέρογλου, Σχορτσανίτης.

Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ, Ρ. Φερνάντεθ, Ρούμπιο, Ναβάρο, Κλάβερ, Ρέγες, Καμπέθας, Ρ. Λόπεθ, Γιουλ, Μ. Γκασόλ, Μουμπρού, Γκαρμπαχόσα.


Λίγο πριν το τζάμπολ

Με την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ η αποστολή της νέας Εθνικής ομάδας ήρθε εις πέρας και με το παραπάνω, αλλά οι φιλοδοξίες και οι δυνατότητες αυτής της ομάδας δεν έχουν όριο. Η νέα πρόκληση για τους διεθνείς λέγεται… Ισπανία (19:30, ΝΕΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) σε μία επανάληψη του προ διετίας αγώνα στη Μαδρίτη.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μετά από ένα κακό ξεκίνημα στη διοργάνωση, με ήττες από Σερβία και Τουρκία και δύο δύσκολες νίκες κόντρα σε Μεγάλη Βρετανία και Σλοβενία, δείχνουν να έχουν βρει ρυθμό την κατάλληλη στιγμή και έχουν αποδώσει εξαιρετικό μπάσκετ στα τρία τελευταία παιχνίδια τους, με αποκορύφωμα την επίδειξη ισχύος και το +20 στον προημιτελικό απέναντι στη Γαλλία. Οι Ίβηρες διψούν για την κατάκτηση του πρώτου Ευρωμπάσκετ στην ιστορία τους (!) και θεωρούνται το φαβορί για το «χρυσό», όμως η Εθνική Ελλάδος δεν έχει πει την τελευταία της λέξη.

Δίχως «βαρίδια» στα πόδια από την πίεση της πρόκρισης στην τετράδα, η ελληνική ομάδα είναι αποφασισμένη να παλέψει απέναντι στους Ισπανούς γνωρίζοντας πως απέχει μία νίκη από το μετάλλιο και δύο από την κορυφή της Ευρώπης. Η σωματική και ψυχολογική κόπωση είναι δεδομένη, από τον εξουθενωτικό προημιτελικό κόντρα στην Τουρκία, αλλά υπάρχουν ακόμη αποθέματα ενέργειας και ψυχής στους διεθνείς.

Πάνω από όλα όμως υπάρχει πίστη για τη νίκη και το έξτρα κίνητρο που δίνει το όνομα του αντιπάλου. Οι τέσσερις συνεχείς ήττες που μετρά η Ελλάδα, με τελευταία και πιο άδικη αυτή στον ημιτελικό της Μαδρίτης δύο χρόνια νωρίτερα, έχουν πεισμώσει τους παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας, που θέλουν να πάρουν τη δική τους ρεβάνς. Η απάντηση στο ερώτημα αν μπορούν να τα καταφέρουν, θα έρθει περίπου στις 21:30.

Στον δεύτερο ημιτελικό (22:00), η Σερβία αντιμετωπίζει τη Σλοβενία. Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, με την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς να επικρατεί αυτής του Ντούσαν Ίβκοβιτς εύκολα με 80-69.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x