Eurobasket '09

Π. Γκασόλ: «Δύσκολα χάνουμε…»

Με περίσσεια αυτοπεποίθηση, αλλά και γνώση των δυσκολιών που περιμένουν την Ισπανία αντιμετωπίζει ο Πάου Γκασόλ τον αποψινό ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ απέναντι στην Ελλάδα.

Με περίσσεια αυτοπεποίθηση, αλλά και γνώση των δυσκολιών που περιμένουν την Ισπανία αντιμετωπίζει ο Πάου Γκασόλ τον αποψινό ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ απέναντι στην Ελλάδα.

«Δεν νιώθουμε ανίκητοι, αλλά αισθανόμαστε ότι είμαστε μία ομάδα που δύσκολα χάνει. Όταν αποδίδουμε στο 100%, ομαδικά και ατομικά, είναι δύσκολο να μας νικήσει κάποια ομάδα. Είμαστε σε καλή κατάσταση, θέλουμε το χρυσό, αλλά κανείς δεν μας εγγυάται τίποτα και πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ», δήλωσε ο σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες μάς έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν, επιβάλλοντας έναν αργό ρυθμό. Είναι ομάδα που παίζει δυνατά και μπορεί να κάνει δύσκολο το έργο μας. Όσον αφορά στον Σπανούλη, πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε όπως και τον Πάρκερ: με καλή ομαδική άμυνα, αλλά χωρίς να μας γίνεται έμμονη ιδέα το μαρκάρισμά του».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, μίλησε με σεβασμό για την ελληνική ομάδα. «Η Ελλάδα είναι μία δυνατή ομάδα με υψηλό κίνητρο και διαθέτει καλούς παίκτες. Όλοι αναφέρονται στον Σπανούλη, τον Σχορτσανίτη και τον Μπουρούση, που πραγματικά είναι σπουδαίοι παίκτες, όμως απέναντι στην Τουρκία έπαιξαν πολύ καλά ο Ζήσης και ο Φώτσης. Η ελληνική ομάδα παίζει ομαδικά, αμύνεται πολύ καλά και μπορεί να μειώνει το ρυθμό ενός αγώνα. Πρέπει να σεβαστούμε τους Έλληνες γιατί έχουν ένα ικανότατο σύνολο με εμπειρία τέτοιων αγώνων. Εμείς από τη δική μας πλευρά θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, να παίξουμε ως ομάδα και να εφαρμόσουμε τα συστήματα που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση», τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x