Ελλάδα

Κυπελλάκι; Όχι δα!

Σύμφωνοι, δεν έχει τη λάμψη της Ευρωλίγκας ή του πρωταθλήματος. Όμως είναι γελασμένος όποιος πιστεύει πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν θα δώσουν το παν στον αποψινό τελικό Κυπέλλου στο Ελληνικό (18:30, ΝΕΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real-time από το www.sport-fm.gr). Χωρίς Λο, αλλά με πάθος για το 3/3 ανήμερα των γενεθλίων του συλλόγου οι «ερυθρόλευκοι». Πάνοπλοι και με... εκδικητική διάθεση οι «πράσινοι», που χρωστούν δώρο στον εορτάζοντα χθες Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Σύμφωνοι, δεν έχει τη λάμψη της Ευρωλίγκας ή του πρωταθλήματος. Όμως είναι γελασμένος όποιος πιστεύει πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν θα δώσουν το παν στον αποψινό τελικό Κυπέλλου στο Ελληνικό (18:30, ΝΕΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real-time από το www.sport-fm.gr).

Οι «αιώνιοι» αναμετρώνται για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς με λιγοστό κόσμο στις κερκίδες, αλλά πολλούς κολλημένους σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες. Για τους μεν «ερυθρόλευκους» είναι ο 16ος τελικός και στοχεύουν στον δέκατο τίτλο τους, ενώ για τους δε «πράσινους» στόχος είναι ο 13ος τίτλος στη 18η παρουσία τους σε τελικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως το βράδυ του Σαββάτου θα βρει τους δύο ισχυρούς του ελληνικού μπάσκετ με εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα, αλλά θα έχει «στρώσει» το δρόμο για τις επικείμενες αναμετρήσεις τους στους τελικούς της Α1, πιθανώς και στο Final 4 της Ευρωλίγκας (αν βρεθούν στην Πόλη μπορούν να αναμετρηθούν σε μεγάλο ή μικρό τελικό).

Το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει:

-τι έγινε στις προηγούμενες μονομαχίες των «αιωνίων» σε τελικούς (και όχι μόνο) Κυπέλλου.

-τα ρεκόρ του θεσμού, ποια απειλούνται και ποια όχι.

-ιστορίες, αγωνιστικής και μη, πίσω από παλαιότερους τελικούς της διοργάνωσης.

Κύπελλο! Και χωρίς... Λο

Να κρατήσει το Κύπελλο στον Πειραιά φτάνοντας στον τρίτο του τίτλο στο θεσμό τα ισάριθμα τελευταία χρόνια θέλει ο Ολυμπιακός κάνοντας την αρχή για μία-όπως ελπίζουν όλοι στο λιμάνι-ακόμη καλύτερη συνέχεια σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα. Τα 87α γενέθλια του συλλόγου αποτελούν έναν ακόμη λόγο για να φτάσουν στην επιτυχία. Οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν στην καλή τους αγωνιστική κατάσταση και στην παράδοση των δύο τελευταίων ετών. Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ακούει στο όνομα Έισι Λο, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από μία κάκωση και δεν συμμετείχε ούτε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, που έγινε χθες στο Ελληνικό. Η απουσία του Λο, που ήταν αισθητά ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια, αυξάνει τις «ευθύνες» των Σλούκα και Μάντζαρη, ενώ δεν αποκλείεται να φέρει στη δωδεκάδα τον Δημήτρη Κατσίβελη. Εκτός δωδεκάδας θα είναι σίγουρα ο ανέτοιμος Παναγιώτης Βασιλόπουλος, πιθανότατα και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσαν το «παρών» στην προπόνηση της Παρασκευής. Όπως συνηθίζουν, δεν μίλησαν στην ομάδα (παρά μόνο στον Ντούσαν Ίβκοβιτς), αλλά η παρουσία τους ήταν αρκετή για να στείλει το μήνυμα.

Φέτος δεν θα χαριστεί

Είναι ο βασιλιάς της Ευρώπης, είναι πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια βλέπει άλλον να σηκώνει το Κύπελλο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι (όπως παραδέχτηκαν Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδης) ίσως είναι ο τελευταίος τελικός για όλους μαζί, ενισχύει ακόμη περισσότερο το κίνητρο όλων στον Παναθηναϊκό. Ο «Ζοτς», που ελπίζει σε ένα καλό δώρο από τους παίκτες του για τα χθεσινά 52α γενέθλιά του, περιμένει από τους παίκτες του συγκέντρωση και διάρκεια στην απόδοση, κάτι που έλειψε από τον τελευταίο αγώνα τους στο ΣΕΦ. Ο Σέρβος τεχνικός είδε με ικανοποίηση τον Μάικ Μπατίστ και τον Στράτο Περπέρογλου να προπονούνται κανονικά την Πέμπτη και την Παρασκευή και να τίθενται στη διάθεσή του, πράγμα που θα περιορίσει εκτός αποστολής τους Πατ Καλάθη και Αλέξη Κυρίτση. «Είμαστε χορτάτοι από τίτλους, αλλά θέλουμε κι άλλους», τόνισε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας στην τελευταία της προπόνηση που έγινε στο Ελληνικό.

Λίγοι σίγουρα, καλοί... θα δείξει

Όπως και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, ο τελικός θα είναι για... λίγους. Κάθε ομάδα πήρε από 900 εισιτήρια (συν 340 προσκλήσεις για τους επίσημους) και πληροφορίες αναφέρουν πως σε αντίθεση με ό,τι συνέβη πέρυσι, φέτος και οι δύο κερκίδες θα είναι γεμάτες. Οι δύο ΚΑΕ διένειμαν τα εισιτήρια κι έχουν αποστείλει λίστες που έχουν ελεγχθεί από την αστυνομία (μένει να φανεί αν ο έλεγχος έφερε αποτελέσματα ή όχι). Οι μεν οπαδοί του Ολυμπιακού θα μεταβούν στο γήπεδο από την παραλιακή (λεωφόρο Ποσειδώνος), οι δε του Παναθηναϊκού από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Έξω από το γήπεδο θα γίνεται αυστηρός σωματικός έλεγχος και έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Οι πόρτες του Ελληνικού θα ανοίξουν στις 14:30 και θα κλείσουν στις 17:45, δηλαδή όσοι πιστοί προσέλθουν θα πρέπει να το κάνουν τουλάχιστον τρία τέταρτα πριν την έναρξη του ματς.

Οι «γκρι»

Τρεις εκ των Αναστόπουλου, Γκούμα, Κορομηλά, Σχινά, Τανατζή, Φούφη και Χριστοδούλου θα είναι οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τον τελικό. Τα ονόματα των επτά ρέφερι θα μπουν στην κληρωτίδα μία ώρα και ένα τέταρτο πριν το τζάμπολ σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του Ελληνικού. Κομισάριος της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Μάνος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x