Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Δύο ξένοι στην Α2, κοινοτικοί σε Β' και Γ' Εθνική

Καθιερώνονται οι δύο ξένοι στην Α2 Ανδρών, αλλά με... ταβάνι στα λεπτά συμμετοχής τους. Δικαίωμα σε ομάδες Β' και Γ' Εθνικής να έχουν από ένα κοινοτικό παίκτη.

Η ΕΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην Α2 Ανδρών. Στο εξής κάθε ομάδα θα δικαιούται να διαθέτει δύο ξένους στο ρόστερ και τη δωδεκάδα της, αλλά στο σύνολό τους δεν θα μπορούν να αγωνίζονται περισσότερα από 650 λεπτά ανά γύρο.

Αν μια ομάδα υπερβεί το συγκεκριμένο «πλαφόν» και ενώ έχει ειδοποιηθεί από την γραμματεία τέλεσης των αγώνων, θα έχει πρόστιμο 2.000 € και μηδενισμό στον αγώνα.

Επίσης, αν μια ομάδα έχει δυο αλλοδαπούς αθλητές τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να έχει στη δωδεκάδα της δυο αθλητές κάτω των 23 ετών, δηλαδή γεννημένους μετά το 2000. Αν έχει έναν δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ούτε στον χρόνο συμμετοχής του, ούτε στο πως διαμορφώνεται η δωδεκάδα.

Επίσης η κάθε ομάδα θα μπορεί να κάνει αλλαγές στους ξένους της, το αργότερο μέχρι την 10η αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Επίσης κατά τη χειμερινή περίοδο μπορεί ένας αλλοδαπός παίκτης να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της Basket League και το ανάποδο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των εθνικών πρωταθλημάτων να δοθεί το δικαίωμα σε ομάδες Β' και Γ' Εθνικής να έχουν από έναν κοινοτικό παίκτη. Στις ειδικές προκηρύξεις, που θα δημοσιευτούν προσεχώς, θα υπάρξουν οι διευκρινήσεις για την υποχρέωση στους νεότερους αθλητές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x