BCL

Για το «break» στα play-in του BCL σε Βίλνιους και Λε Μαν το Περιστέρι bwin και ο Προμηθέας αντίστοιχα!

Προμηθέας και Περιστέρι bwin φιλοξενούνται από Λε Μαν και Ρίτας αντίστοιχα, στο πρώτο τους παιχνίδι για τα play-in του Basketball Champions League.

Με τη… γαλοπούλα από το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι να αποτελεί πλέον μια γλυκιά ανάμνηση και το 2024 να μετράει ήδη τρεις ημέρες ζωής, Προμηθέας bwin και Προμηθέας Πατρών ρίχνονται στη μάχη των play-in του BCL και στα πιο σημαντικά παιχνίδια της φετινής χρονιάς!

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, οι Περιστεριώτες φιλοξενούνται στη Λιθουανία και το Βίλνιους από τη Ρίτας (19:30, CosmoteSport4), στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα play-in της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη εξασφάλισε την τρίτη θέση στον όμιλό της με ρεκόρ 3-3, τερματίζοντας πίσω από τις Μάλαγα και Λε Μαν, με αποτέλεσμα να μπει σε αυτή τη φάση του θεσμού έχοντας μειονέκτημα έδρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν χρειαστεί η σειρά να οδηγηθεί σε τρίτο ματς, τότε αυτό θα γίνει και πάλι στο Βίλνιους (17/01), με το δεύτερο ματς να είναι προγραμματισμένο για τις 10 Ιανουαρίου στο «Ανδρέας Παπανδρέου».

Στα αγωνιστικά τώρα, το Περιστέρι bwin μετράει αισίως τρεις διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Αμφότερες ήρθαν στην έδρα του, αφού νίκησε κατά σειρά τις Μάλαγα, ΑΕΚ και Κολοσσό Ρόδου, έχοντας σε αυτή την τριάδα αγώνων εξαιρετική εικόνα στο επιθετικό κομμάτι με 84,7 πόντους κατά μέσο όρο.

Από την άλλη, η Ρίτας πραγματοποιεί μια τρομερή σεζόν σε Λιθουανία και Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα της χώρας της βρίσκεται στην πρώτη θέση με ρεκόρ 13-2, πάνω από την ευρωλιγκάτη, Ζαλγκίρις, ενώ, στο BCL τερμάτισε 2η στον όμιλό της με 4 νίκες σε έξι ματς. Με οκτώ σερί νίκες και συνολικά έντεκα στα δώδεκα τελευταία της παιχνίδια, η ομάδα του Γκιέντριους Ζιμπένας βρίσκεται σε… δαιμονιώδη φόρμα.

Λίγη ώρα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 21:30, η τρίτη ελληνική ομάδα που συμμετέχει στα play-in, ο Προμηθέας, δοκιμάζεται στη Γαλλία και στην έδρα της Λε Μαν (CosmoteSport5).

Όπως και το Περιστέρι bwin, έτσι και οι Πατρινοί, τερμάτισαν στην 3η θέση του ομίλου τους (3-3), μπαίνοντας κατ’ επέκταση με μειονέκτημα έδρας στη σειρά με τους Γάλλους. Το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί στις την ερχόμενη Τρίτη (09/01) και εφόσον χρειαστεί και τρίτο, τότε αυτό θα γίνει στις 16 του μήνα.


Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου προέρχεται από σπουδαία εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ με 80-73, κλείνοντας ιδανικά και στην 3η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος το 2023. Το ευχάριστο για την ομάδα ήταν το γεγονός πως ο Χάντερ Χέιλ αγωνίστηκε σε αυτό το ματς, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του σε χρόνο ρεκόρ. Με δεδομένο πως η Λε Μαν αποτελεί μια επιθετική ομάδα που ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού του Προμηθέα, οι Πατρινοί θέλουν να χτυπήσουν στο γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ και να πάρουν εκείνοι το πλεονέκτημα.


Όσον αφορά τη γαλλική ομάδα, δεν βρίσκεται και στα καλύτερά, αφού μετράει τρεις ήττες στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Στο πρωτάθλημα της χώρας της βρίσκεται στην 11η θέση με ρεκόρ 8-10. Ωστόσο, πρόκειται για μια ομάδα με ταλέντο και εμπειρία, έχοντας στη σύνθεσή της μεταξύ άλλων και τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, Κιμ Τιλί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x