BCL

Βήμα πρόκρισης για Οστάνδη, Χάποελ Χολόν και Νταρουσάφακα στο BCL!

Το 1-0 στη σειρά των play-in του Basketball Champions League έκαναν Οστάνδη, Νταρουσάφακα και Χάποελ Χολόν.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League έκαναν το βράδυ της Τετάρτης (04/01) τρεις ακόμα ομάδες μαζί με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο των Play-in του θεσμού.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Οστάνδη απέδρασε με το διπλό από την Τουρκία, επικρατώντας 76-72 της Μπαχτσεσεχίρ και μάλιστα με μεγάλη ανατροπή! Συγκεκριμένα, οι Βέλγοι βρέθηκαν να χάνουν με 17 πόντους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (27-10), ωστόσο χάρη σε μία τρομερή δεύτερη περίοδο (6-30 το επιμέρους σκορ), ανέτρεψαν την κατάσταση και έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Τάιρι με 16 πόντους και ο Μπλέιτζενμπεργκ με 14 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Το 1-0 στα play-in του BCL έκανε και η Χάποελ Χολον και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, επικρατώντας εντός έδρας 103-79 της Ιγκοκέα. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (22-27), οι Ισραηλινοί ανέβασαν «στροφές», έβγαλαν ενέργεια στις δύο άκρες του παρκέ, φτάνοντας εύκολα στο ροζ φύλλο αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές, που είχαν συνολικά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ήταν ο Τζόουνς (19π., 13ρ.), ενώ για την Ιγκοκέα ξεχώρισε ο Γουάλερ με 21 πόντους.

Τέλος, σπουδαίο διπλό πανηγύρισε η Νταρουσάφακα, με τους Τούρκους να κάνουν το «μπρέικ» στην Πορτογαλία και να φεύγουν με τη νίκη στις αποσκευές τους μετά και το υπέρ τους 89-76 επί της Μπενφίκα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, διατηρώντας από τα τέλη της πρώτης περιόδου και μέχρι το τέλος μια διψήφια διαφορά, κοντά στους 12-16 πόντους.

Πρώτοι σκόρερ για την Νταρουσάφακα ήταν οι Οζντεμιρόγλου με 18 πόντους και ο Γιεμπόα με 17.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x