BCL

Θρίαμβος και πρόκριση για τη σπουδαία ΑΕΚ αλλά με απώλειες

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε 92-78 της Γαλατάσαραϊ στο καμίνι των Λιοσίων, έκλεισε θέση για τα playoffs αλλά έχασε με τραυματισμούς Στρέλνιεκς και Γουίλιαμς.

Μια καταπληκτική ΑΕΚ, που δεν λύγισε ούτε από τις κακοτυχίες, επιβλήθηκε 92-78 της Γαλατάσαραϊ στο σχεδόν κατάμεστο κλειστό των Λιοσίων. Έτσι εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League και θα παίξει για την πρωτιά την ερχόμενη Τρίτη υποδεχόμενη την Μάλαγα (19:30). Βαριά σκιά στην αναμέτρηση ο όπως φαίνεται πολύ σοβαρός τραυματισμός του Γιάνις Στρέλνιεκς στον αχίλλειο, ενώ με μικρότερο πρόβλημα (τράβηγμα) αποχώρησε και ο Κένι Γουίλιαμς.

Εξαιρετική εμφάνιση ο Μπρίντον Λεμάρ με 21 πόντους, με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να προσθέτει 15 και τον Βλάντο Γιάνκοβιτς 14 μαζί με 7 ριμπάουντ. Πολύτιμη συνεισφορά και από Δημήτρη Φλιώνη και Πιέρ Οριόλα σε άμυνα κι επίθεση για την ομάδα του Ηλία Καντζούρη. Καταπληκτική αφμόσφαιρα από πάνω από 6.000 θεατές, που έκαναν ρεκόρ προσέλευσης στη νέα έδρα της ομάδας. Ο Ντάρον Ράσελ με 28 πόντους ξεχώρισε από τη Γαλατά, που μετά και τη νίκη της Μάλαγα επί της Λιμόζ έμεινε μαθηματικά εκτός συνέχειας.

ΑΕΚ-Γαλατάσαραϊ 92-78

Το ματς


Φλιώνης, Λεμάρ, Γουίλιαμς, Μάιλς και Γόντικας ήταν η αρχική πεντάδα για την ΑΕΚ, που είδε τον «καυτό» Ράσελ να το παίρνει προσωπικά και να οδηγεί τη Γαλατάσαραϊ σε γρήγορο προβάδισμα, 2-8. Αυτό εξαφανίστηκε γρήγορα με τον Λεμάρ με επτά πόντους να φέρνει το πρώτο κιτρινόμαυρο προβάδισμα, 12-10. Η δράση του Ρίστιτς έφερε τους φιλοξενούμενους ξανά μπροστά, 21-26, αλλά δύο σερί τρίποντα του Γουίλιαμς έφεραν ξανά τούμπα το ματς, 27-26. Το πολύ παραγωγικό πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη τρίποντο του Ράσελ, που φτάνοντας τους 15 πόντους (!) έγραψε το 29-31.

ΑΕΚ-Γαλατάσαραϊ 92-78

Βρίσκοντας σκορ κοντά στο καλάθι με τον Γιάνκοβιτς και βελτιώνοντας αισθητά την περιφερειακή της άμυνα, η ΑΕΚ προσπέρασε και πάλι φτάνοντας στο 40-36. Μουσταφά και ΜακΓκι με δύο σερί τρίποντα έφεραν τη Γαλατά στα 8/11, ενώ με την ζώνη του Ανδρέα Πιστιόλη να δυσκολεύει την «Ένωση», η τουρκική ομάδα ανέτρεψε την κατάσταση με ένα 0-8, 40-44. Ένα 5-0 ήταν η απάντηση των γηπεδούχων (45-44), με τον Ράσελ με δύο βολές να γράφει τον επίλογο του ημιχρόνου, 45-46.

Η σκληρή μάχη συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, ανάμεσα σε δύο ομάδες πολύ νευρικές και άστοχες, με την ΑΕΚ να χάνει με πρόβλημα στο γόνατο τον Γουίλιαμς στα 8:44. Παρά τις αναποδιές, με επτά σερί πόντους του Λεμάρ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +4 (59-55) και με δύσκολο σουτ του Μάιλς στο 61-55. Ο Ένις με προσωπικούς πόντους επέτρεψε στην Γαλατά να κλείσει την περίοδο σε απόσταση βολής, 63-61.

ΑΕΚ-Γαλατάσαραϊ 92-78

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε σε τεντωμένο σχοινί και στην τελευταία περίοδο, με την ΑΕΚ να σκαρφαλώνει για πρώτη φορά στο +7, 68-61, επτάμισι λεπτά πριν το τέλος. Η άμυνα τσάκιζε κόκκαλα και το τρίποντο του Φλιώνη απέφερε διψήφια διαφορά, 71-61. Η ομάδα του Ανδρέα Πιστιόλη μείωσε στους έξι, 73-67, αλλά η «Ένωση» αντέδρασε εξαιρετικά με τους Μίτσελ και Στρέλνιεκς εκτοξεύοντας τη διαφορά στους έντεκα, 78-67. Ο Λετονός 3:13 πριν το τέλος εγκατέλειψε με πρόβλημα στον αχίλλειο, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» παρά το σοκ διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το ματς φτάνοντας στο 85-73 με 1:50 να απομένει. Η Γαλατά πίεσε και πλησίασε στους οκτώ (85-77), αλλά το τρίποντο του Ξανθόπουλου από τη γωνία στο λεπτό πριν το φινάλε για το 88-77 έκρινε οριστικά το ματς.

ΑΕΚ-Γαλατάσαραϊ 92-78

*Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου.

Δεκάλεπτα: 29-31, 45-46, 63-61, 92-78

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα

Διαιτητές: Γκλίσιτς (Σερβία), Τσιούλιν (Ρουμανία), Γκεντβίλας (Λιθουανία).

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x