BCL

Επιβλήθηκε ξανά της ΑΕΚ με ήρωα Χέιλ και πήρε την σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του BCL ο Προμηθέας!

Ο Προμηθέας έκανε το... καθήκον του στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά αλλά άκρως μαχητικής ΑΕΚ, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 79-67 και παράλληλα την σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του BCL!

Έφυγε με τη νίκη που χρειαζόταν από την έδρα της ΑΕΚ Betsson και πανηγύρισε την ιστορική του πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League ο Προμηθέας!

Οι Πατρινοί είχαν τον έλεγχο του ματς, φτιάχνοντας διψήφιες υπέρ τους διαφορές μέχρι και στην τέταρτη περίοδο, ενώ οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους, πλησιάζοντας στον πόντο (63-64) τρία λεπτά πριν το τέλος. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο του αγώνα ανέλαβε δράση ο Χάντερ Χέιλ, ο οποίος με 9 συνεχόμενους πόντους του όταν η μπάλα... έκαιγε, χάρισε στους φιλοξενούμενους τη νίκη με 79-67!

Το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά με 7:13 να απομένουν για το φινάλε, μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Αγραβάνη στον Χρυσικόπουλο. Ο παίκτης του Προμηθέα έπεσε στο παρκέ και προκλήθηκε μεγάλη ένταση, με αντικείμενα να πέφτουν προς τον πάγκο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, για να επιστρέψουν μετά από αρκετά λεπτά για να συνεχιστεί το ματς.

Έτσι, μετά το τελικό 79-67 ο Προμηθέας ανέβηκε στο 4-2 και πήρε την πρόκριση ως δεύτερος στην τριπλή ισοβαθμία, αφού η Χάποελ Χολόν νίκησε την Μούρθια. Από την άλλη, η ΑΕΚ το πάλεψε, αλλά ολοκλήρωσε τη φάση των «16» ούσα στην τελευταία θέση του ομίλου και με το διόλου κολακευτικό 0-6.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Χέιλ (29π με 6/12 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 8/8 βολές) ενώ είχε για άξιο συμπαραστάτη τον Ετσενίκε (double-double με 14π και 11 ριμπ). Από την άλλη, για την ΑΕΚ ξεχώρισαν Κουζμίνσκας (15π, 8 ριμπ) και Αγραβάνης (13π, 7 ριμπ).

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Προμηθέα να μην μπορεί να σκοράρει στα δύο πρώτα αγωνιστικά λεπτά, δίνοντας το δικαίωμα στην ΑΕΚ να προηγηθεί με 4-0, ενώ οι Πατρινοί απάντησαν με μικρό σερί 5-0, παίρνοντας το πρώτο τους προβάδισμα με Χέιλ, Χρυσικόπουλο και Στίβενς. Ο Χατζηδάκης έφτασε γρήγορα τους 4 προσωπικούς πόντους, βάζοντας εκ νέου μπροστά τους γηπεδούχους (6-5), ενώ με διαδοχικά τρίποντα από Κόνιαρη και Χρυσικόπουλο, ο Προμηθέας προσπέρασε με 11-6. Χωρίς ρυθμό επιθετικά και άστοχες οι δύο ομάδες, με τον Προμηθέα να μένει χωρίς πόντο στα πέντε τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει το ελάχιστο προβάδισμα (12-11).

ΑΕΚ-Προμηθέας 67-79

Με τον Κουζμίνσκας να φτάνει τους 6 συνεχόμενους πόντους, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 14-11 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως στη συνέχεια οι Χέιλ και Ρέινολντς ευστόχησαν σε τρίποντα και ο Προμηθέας έφτιαξε σερί 10-0, περνώντας για πρώτη φορά μπροστά με +7 (14-21). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δικό τους σερί 10-0, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα (24-21), ενώ οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» νέο δικό τους σερί έχοντας για πρωταγωνιστή τους τον Χέιλ, ο οποίος έφτασε τους 11 προσωπικούς πόντους, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο πόντων, αφού ο Χολ μείωσε στο 29-31 λίγο πριν τη λήξη, με το πρώτο εύστοχο τρίποντο (1/7) της ΑΕΚ στο ματς.



Η ΑΕΚ σκόραρε μόνο με δύο βολές του Αγραβάνη στα 3,5 πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, με τον Προμηθέα να εκμεταλλεύεται την περίσταση και να φτιάχνει σερί 10-2, ξεφεύγοντας με +8 (33-41). Ο Καράμπελας ευστόχησε στο δεύτερο τρίποντο της ΑΕΚ στην βραδιά, μειώνοντας σε 36-41 και ο ΜακΡέι έγινε διψήφιος για το 38-42, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» ξανά επιθετικά, δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να φτιάξουν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (38-48). Ο Στίβενς με καλάθι και φάουλ έκανε το 44-55, ενώ ο Κουζέλογλου με δύο βολές μείωσε για το 44-55 της τρίτης περιόδου.

ΑΕΚ-Προμηθέας 67-79

Ο Χέιλ με μεγάλο τρίποντο επανέφερε τον Προμηθέα στο +10 (50-60), ενώ με 7 λεπτά να απομένουν για το τέλος, ο Αγραβάνης έκανε το αντιαθλητικό φάουλ στον Χρυσικόπουλο, στη φάση από την οποία προκλήθηκε η μεγάλη ένταση και η διακοπή. Με τη συνέχεια της δράσης, η ΑΕΚ έφτιαξε σερί 12-0 με πρωταγωνιστή τον Αγραβάνη, μειώνοντας στον πόντο (63-64), όμως σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο απίθανος Χέιλ, ο οποίος σκόραρε με συνεχόμενα τρίποντα και καλάθι-φάουλ, οδηγώντας την ομάδα του στη μεγάλη νίκη με 79-67 και στην ιστορική πρόκριση!



Τα δεκάλεπτα: 12-11, 29-31, 46-55, 67-79

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x