BCL

Λύγισε στη Βόννη και μπλέκει η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ στάθηκε εξαιρετικά για ένα ημίχρονο απέναντι στη Βόννη, τα έκανε όμως... μαντάρα στο δεύτερο και ηττήθηκε από τους Γερμανούς 80-72, μένοντας στην τελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 1-3!

«Λύγισε» στη Γερμανία και... τώρα τρέχει η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη ηττήθηκε από τη Βόννη με σκορ 80-72, σε ένα ματς-καρμπόν του πρώτου μεταξύ των δύο ομάδων. Με αυτόν τον τρόπο, η «Ένωση» έπεσε στο 1-3, έχασε στην ουσία τις ελπίδες της για την πρώτη θέση, και πάει σε «τελικό» με τη Ρέτζιο Εμίλια στα Λιόσια, μπλέκοντας ακόμα και όσον αφορά την πρόκριση! Η Βόννη από την άλλη, ανέβηκε στο 3-1 και έμεινε μόνη πρώτη, όντας το μεγάλο φαβορί για την απευθείας πρόκριση στους «16».

Η ΑΕΚ στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν περιόρισε δηλαδή το επιθετικό παιχνίδι των Γερμανών και κυρίως τον Τι Τζέι Σορτς, που είχε μέινει στους 7 πόντους στο πρώτο μέρος. Στην τρίτη περίοδο, όπως και στο πρώτο ματς μεταξύ των ομάδων, η ομάδα του Καντζούρη δεν... βγήκε ποτέ στο γήπεδο, ο Σορτς έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και τελικά αυτό το κακό δεκάλεπτο (24-12) έφερε την ήττα.

Κορυφαίος ήταν ο συνήθης ύποπτος Τι Τζέι Σορτς, που σκόραρε 27 πόντους, τους 20 στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, ο Αμερικανός έγινε ο πρώτος παίκτης στην (μικρή) ιστορία του Champions League, που πετυχαίνει 25+ πόντους σε τέσσερα συνεχόμενα ματς. Σε καλή μέρα ήταν και οι Τζέρεμι Μόργκαν και Ντιν Γουίλιαμς, που πλήγωσαν με τα περιφερειακά τους σουτ την ΑΕΚ.

Από τον «Δικέφαλο», ξεχώρισε ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 17 πόντους και πολλές λύσεις ειδικά στο πρώτο μέρος. Πολυπρόσωπη παρουσία είχε και ο Τιμ Φρέιζιερ, με 16 πόντους (3/12 σουτ), 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα. Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο ο Κένι Γουίλιαμς, που σίγησε στο δεύτερο (11 πόντοι). Το ντεμπούτο του για την ΑΕΚ έκανε επίσης ο Αϊζάια Μάιλς, που αγωνίστηκε για τέσσερα λεπτά και σημείωσε 2 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

To ματς
Η ΑΕΚ ξεκίνησε με σκοπό να περιορίσει αρχικά τον ρυθμό του παιχνιδιού και δευτερευόντως τον Τι Τζέι Σορτς. Και στα δύο πήρε αρκετά καλό βαθμό, κρατώντας σε χαμηλό τέμπο το ματς, που πήγαινε πόντο πόντο. Η Βόννη με τρίποντο του Γουίλιαμς πήγε για πρώτη φορά στο +3 (16-13), η ΑΕΚ όμως απάντησε με εξαιρετικό Στρέλνιεκς (16-17). Τελικά η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με «βραχεία κεφαλή» των Γερμανών (19-17).

Στη δεύτεροι περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και η δεύτερη πεντάδα της ΑΕΚ δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση. Ο Ερέρα έβαλε τους Γερμανούς μπροστά με 4 (30-26), όμως εκεί ήρθε η ώρα του Κένι Γουίλιαμς. Ο Αμερικανός με δύο σερί τρίποντα έβαλε μπροστά την ΑΕΚ με 30-34, στο καλύτερο διάστημα της «Ένωσης» στο πρώτο ημίχρονο. Μάλκομ και Μόργκαν πάντως, είχαν απάντηση, και η Βόννη πήγε στην ανάπαυλα με ισχνό προβάδισμα (39-38).

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, η ΑΕΚ πέρασε μπροστά με 39-41. Σε αυτό το σημείο, ο Σορτς άρχισε να βρίσκει ρυθμό και εκμεταλλευόμενος τα συνεχόμενα λάθη της ΑΕΚ έτρεξε μόνος του ένα 7-0 (46-41). Ο Αμερικανός συνέχισε να είναι ασταμάτητος και η Βόννη έφτασε με ένα σερί 13-0 μέχρι και στο +11 (52-41). Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση, οι Γερμανοί έβλεπαν το καλάθι σαν «βαρέλι» και η τρίτη περίοδο τους βρήκε με προβάδισμα 13 πόντων (63-50).

Η ομάδα του Ίσαλο διατήρησε σχετικά άνετα το προβάδισμά της στην τέταρτη περίοδο, με την ΑΕΚ να συνεχίζει να μη βρίσκει λύσεις πάνω στον Σορτς. Με τρίποντα από Στρέλνιεκς και Φλιώνη η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει, ωστόσο οι Γερμανοί έβρισκαν λύσεις και κρατούσαν το προβάδισμα σε διψήφιο αριθμό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο και πήραν τελικά άνετη νίκη με σκορ 80-72.



Τα δεκάλεπτα: 19-17, 39-38, 63-50, 80-72

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Eπιμέλεια: Αλέξανδρος Τσιριγώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x