BCL

Μυθικός Χέιλ οδήγησε τον Προμηθέα στο «break» επί της Λε Μαν και σφραγίζει πρόκριση στην Πάτρα!

Παρά το γεγονός πως απώλεσε διαφορά 20 πόντων στην τέταρτη περίοδο, ο Προμηθέας βρήκε μεγάλα σουτ στο φινάλε και έφυγε με τεράστιο διπλό πρόκρισης από την έδρα της Λε Μαν (68-78) στα play-in του BCL!

Εκτέλεσε τη Λε Μαν στη Γαλλία και βλέπει πρόκριση ο τρομερός, Προμηθέας Πατρών!


Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε το πολυπόθητο «break» στα βορειοδυτικά της Γαλλίας, επικρατώντας με 78-68 της Λε Μαν στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα play-in του Basketball Champions League και πλέον καλείται στο Game 2 της σειράς την ερχόμενη εβδομάδα, να σφραγίσει την πρόκριση στην Πάτρα και το «Δημήτρης Τόφαλος» (09/01, 20:30)!

Ο Προμηθέας ήταν ανώτερος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο, στο φινάλε λίγο έλειψε να... κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα, όταν και απώλεσε διαφορά 20 πόντων στην τελευταία περίοδο. Ωστόσο, με τα μεγάλα τρίποντα των Χάντερ Χέιλ και Αντώνη Κόνιαρη στο φινάλε, αλλά και τις βολές του Τζόουνς, πήρε το ροζ φύλλο για το 1-0 στη σειρά!

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χέιλ με 25 πόντους και μεγάλα σουτ, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ, με τους Ρέινολντς και Κάουαν να ακολουθούν σε απόδοση με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα. Για τους Γάλλους, ξεχώρισε ο Ναράς με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Το ματς:


Ως νωθρό και αρκετά νευρικό μπορεί να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα του Προμηθέα στα ματς, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα η Λε Μαν να προηγηθεί με 7-0 και λίγο αργότερα με 12-6 στο 6ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Πατρινοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με την τριάδα των Χέιλ, Κάουαν και Στίφενς να πρωταγωνιστούν, έτρεξαν ένα εντυπωσιακό 15-2 σερί, κλείνοντας το δεκάλεπτο μπροστά με +7 για το 21-14!

Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στη δεύτερη περίοδο, εκτοξεύοντας τη διαφορά σε διψήφιες τιμές. Με σύμμαχο την «ατσάλινη» άμυνά του, ο Προμηθέας συνέχισε να είναι βρίσκει σκορ με συνέπεια στο εμπρός μέρος του παρκέ, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +16 για το 35-19 στο 15'! Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι Γάλλοι σε αυτό το δεκάλεπτο ήταν να «ροκανίσουν» τη διαφορά στο φινάλε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 30-39.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν με διαφορά το καλύτερο για την ελληνική ομάδα στο παιχνίδι, αλλά και εκείνο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της για να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνα. Σε αυτό το διάστημα, ο Προμηθέας τα έκανε σχεδόν... όλα τέλεια και στις δύο άκρες του παρκέ, συνεχίζοντας να βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι (8/11 εντός πεδιάς, 3/5 τρίποντα). Με πολυφωνία στην επίθεση και ηγέτη τον Χάντερ Χέιλ, οι Πατρινοί έφτασαν ακόμα και το +22 για το 40-62 στο 28', με τη Λε Μαν να μειώνει στο τελευταίο λεπτό στο 62-45 της περιόδου.

Με ένα τρίποντο του Κόνιαρη στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, ο Προμηθέας πήγε ξανά στο +20 (47-67), δείχνοντας να «κλειδώνει» με άνεση τη νίκη. Ωστόσο, η χαλάρωση που επήλθε, σε συνδυασμό με την ύστατη αντεπίθεση των Γάλλων, έφεραν το ματς στην κόψη του ξυραφιού, με τη Λε Μαν να τρέχει ένα επιμέρους σκορ 21-3, μειώνοντας στους 2 (68-70), ένα λεπτό πριν το φινάλε. Κάπου εκεί μίλησε η κλάση του Χάντερ Χέιλ, ο οποίος με ένα μεγάλο τρίποντο έκανε το 73-68, προτού ο Τζόουνς με βολές και ο Κόνιαρης στο φινάλε διαμορφώσουν το τελικό 78-68!


Περισσότερα σε λίγο...


Τα δεκάλεπτα: 14-21, 30-39, 45-62, 68-78.


Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x