BCL

Πάλεψε στο Παλατάκι αλλά δεν έφτανε και έμεινε εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στην Τόφας, ωστόσο, λύγισε από την ανωτερότητα της αντιπάλου χάνοντας με 84-71 στο Παλατάκι, γνωρίζοντας μοιραία τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του BCL.

Ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ το βράδυ της Τρίτης (16/01), με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν για δεύτερη φορά στο Παλατάκι από την Τόφας, μένοντας έτσι εκτός από τη φάση των «16» του Basketball Champions League.

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στους Τούρκους, ωστόσο, αυτό δεν έφτανε και μοιραία ηττήθηκε με σκορ 84-71 στην Πυλαία, στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς στα play-in της διοργάνωσης.

Ουσιαστικά, ο «δικέφαλος του βορρά» πλήρωσε το κακό τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι πήγαν ακόμα και στο +18 (59-77). Παρά την αντεπίθεση στις αρχές της τελευταίας περιόδου και τον συγκινητικό απόψε, Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να μειώσει κάτω από τους 5, γνωρίζοντας έτσι μια δίκαιη ήττα με βάση τη συνολική εικόνα του ματς.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές, ήταν ο Ο' Μπράιεν με 15 πόντους, με τον Όστιν Γουάιλι να ολοκληρώνει το ματς με 11 πόντους και 17 ριμπάουντ. Για την ελληνική ομάδα, ο Τσαϊρέλης τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους και πολλά κρίσιμα σουτ, με τον Φρίντρικσον να προσθέτει 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Το ματς:



Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην αρχική του πεντάδα τους Φρίντρικσον, Σχίζα, Χάρισον, Γκίλμορ και ΜακΝίς. Το ξεκίνημα του «δικεφάλου του βορρά» μπορεί να χαρακτηριστεί ως νωθρό, με την Τόφας να το εκμεταλλεύεται και να προηγείται με 8-3 στο 3’. Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ ανέβαζε στροφές στην επίθεση και με δύο πόντους του Χάρισον και πέντε του Φρίντρικσον στη συνέχεια, ισοφάρισε σε 10-10 στο 5’. Γουίνστον και Γοιυάιλι έστειλαν εκ νέου στο +5 στην τουρκική ομάδα (10-15), προτού οι Χάρισον και Μπελιάουσκας απαντήσουν για τους γηπεδούχους πίσω από τα 6,75μ. για το 16-18 στο 8’. Στο τελευταίο δίλεπτο, η Τόφας βρήκε δύο εύκολα καλάθια και παρά το τρομερό κάρφωμα του ΜακΝίς πριν το φινάλε, έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +3 για το 22-19.




Στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, ο ΠΑΟΚ άλλαξε την προσέγγισή του στο ματς, αφήνοντας στην άκρη τα τρίποντα. Με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη να πετυχαίνει δύο καλάθια μέσα από τη ρακέτα, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 23-22 στο 12’. Όμως, ένα ξέσπασμα των φιλοξενούμενων και ένα γρήγορο 8-0, επέτρεψαν στη Τόφας να πάει για πρώτη φορά στο +7 (23-30). Και ενώ οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να χάνουν τον ρυθμό, ο Τσαϊρέλης, με δύο νέα δικά του καλάθια μείωσε σε 27-30 στο 15'. Και πάλι όμως η Τόφας βρήκε τις λύσεις, και με δύο τρίποντα των Γκετζίμ και Γουίνστον πήγαν στο +8 (29-37), προτού οι Σχίζας και Χάρισον δώσουν επιθετική «πνοή» στον ΠΑΟΚ και με πέντε μαζεμένους πόντους μειώσουν στο 40-34 του πρώτου ημιχρόνου.




Και ενώ άπαντες περίμεναν την αντίδραση του ΠΑΟΚ στο τρίτο δεκάλεπτο, ο «δικέφαλος του βορρά» μπήκε πολύ άσχημα σε αυτή την περίοδο, δείχνοντας έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τεράστιο επιθετικό πρόβλημα, χάνοντας την επαφή με το σκορ. Παράλληλα, με τα πράγματα να μην πηγαίνουν καλά στο εμπρός μέρος του παρκέ, το σύνολο του Φώτη Τακιανού έχασε την ψυχολογία του και «κατέρρευσε» και αμυντικά, παρουσιάζοντας μια απογοητευτική εικόνα. Ενδεικτικό είναι πως στα πρώτα οκτώ λεπτά της περιόδου, οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόνο ένα καλάθι εντός πεδιάς (!), σκοράροντας εξ ολοκλήρου από την γραμμή των βολών, την ώρα, όπου συνέχισαν να δέχονται πλήγματα στο ανοικτό γήπεδο και από τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Χάρις σε ένα γρήγορο σερί 11-0 στα μέσα του δεκαλέπτου, οι Τούρκοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο +17 (39-56). Τσαϊρέλης και Φρίντρικσον με πέντε συνολικά πόντους στο τελευταίο δίλεπτο, έδωσαν μια βαθιά «ανάσα» στον ΠΑΟΚ, ο οποίος και μείωσε στο 62-49 της περιόδου, δίνοντας έτσι μια μικρή ψυχολογική ανάταση στην ομάδα.

Όπως και στη δεύτερη περίοδο, έτσι και στην τέταρτη, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης βγήκε μπροστά και πήρε τον ΠΑΟΚ στις... πλάτες του. Με πέντε προσωπικούς πόντους, αλλά και το τρίποντο του Σχίζα, οι Θεσσαλονικείς έτρεξαν ένα γρήγορο 8-0 σερί, ρίχνοντας τη διαφορά στους 5 (57-62) στο 32' και βάζοντας για τα καλά τον κόσμο στην εξίσωση του ματς!



Και ενώ το μομέντουμ έδειχνε... ΠΑΟΚ, η Τόφας με «κρύο αίμα» απάντησε αμέσως, κόβοντας τα «φτερά» των γηπεδούχων. Με τρία σερί τρίποντα δια χειρός Ο'Μπράιεν, Γουίνστον και Ντένμον, οι Τούρκοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14 (59-73), ανεβάζοντάς την ακόμα και στους 18 λίγο αργότερα για το 77-59 στο 36'. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και με ένα δικό τους σερί 10-0 μείωσαν στους 8 (69-77) ένα λεπτό πριν το φινάλε, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να φτάσουν σε μια μεγάλη ανατροπή, γνωρίζοντας την ήττα με το τελικό 84-71.


Τα δεκάλεπτα: 19-22, 34-40, 49-62, 71-84.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x