BCL

Άντεξε στην αντεπίθεση της Ρίτας κι έφυγε για τους «16» του BCL το Περιστέρι bwin!

Το Περιστέρι bwin κόντεψε να... αυτοκτονήσει από το +19 κόντρα στη Ρίτας, όμως βρήκε μεγάλα σουτ στο τέλος και τελικά επικράτησε 83-80, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» του BCL!

Έβγαλε την... ψυχή στον κόσμο του, αλλά προκρίθηκε το Περιστέρι bwin!

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη επικράτησε με μπόλικο άγχος 83-80 της Ρίτας, «δίπλωσε» τις νίκες της κόντρα στη λιθουανική ομάδα και προκρίθηκε στους «16» του BCL, όπου θα βρεθεί σε όμιλο με Τενερίφη, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Καρσίγιακα ή Μπρεογάν!

Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι για τρεις περιόδους και έφτασαν μέχρι το +19, ωστόσο είδαν τους Λιθουανούς να επιστρέφουν και να περνούν μπροστά λίγο πριν το φινάλε με σκορ 75-76. Παρόλα αυτά, ένα μεγάλο καλάθι του Τζο Ράγκλαντ και ένα τρίποντο του Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, υπέγραψαν τον θρίαμβο του Περιστερίου bwin και το έστειλαν στους «16».

Ο Ράγκλαντ ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ βοήθησε πολύ ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ με 14 πόντους. Διψήφιοι με 11 πόντους και οι Τρέβορ Τόμπσον, Ζερμέιν Λοβ και Κένι Γουίλιαμς, ενώ 10 είχε ο Λεωνίδας Κασελάκης. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR, Mάρκους Φόστερ, με 20 πόντους.

Το ματς

Το Περιστέρι bwin μπήκε τρομερά δυνατά στο ματς και με διάθεση να παίξει πολύ παθιασμένη άμυνα. Τόμπσον και Λαβ έδωσαν τις πρώτες επιθετικές λύσεις για το 6-0, ενώ ο σέντερ των γηπεδούχων ήταν ασταμάτητος, υπογράφοντας με χουκ το 10-1. Η Ρίτας έμεινε για σχεδόν 7 λεπτά χωρίς πόντο, με τον Ντάνγκουμπιτς να διαμορφώνει το 13-1. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Αρ Τζέι Κόουλ άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και μείωσαν σε 13-6. Με συνεχόμενους πόντους του Μήτρου-Λονγκ οι Περιστεριώτες επανήλθαν στο 17-8, όμως η Ρίτας έβαλε μπάζερ μπίτερ τρίποντο με τον Φόστερ για το 17-11 της πρώτης περιόδου.



To Περιστέρι bwin μπήκε με την ίδια ένταση και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Μήτρου-Λονγκ και Γουίλιαμς έφτασε στο 25-14. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και πλησίασαν σε 25-18 με τον Έχοντας, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν και προηγήθηκαν 29-18 με τον Ράγκλαντ. Ο Γουίλιαμς έβαλε ακόμη ένα μακρινό σουτ για το 32-20, ωστόσο η Ρίτας δεν τα παράτησε και πλησίασε σε 34-25 με τον ΝτεΛοριέρ. Ο Κασελάκης μπήκε στον... χορό των τριπόντων για το 39-25, με τους Χόρνσμπι και Έχοντας να διαμορφώνουν το 39-30. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 4 σερί πόντους του Λαβ για το 43-30.

Περιστέρι bwin-Ρίτας

Στο δεύτερο μέρος, με συνεχόμενους πόντους από Τόμπσον και Κασελάκη, το σκορ έγινε γρήγορα 49-30. Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να πλησιάσουν με τρίποντο από Νορμάντας και καλάθι του Φόστερ για το 51-38, όμως ο Ράγκλαντ απάντησε με δικό του μακρινό σουτ και ο Λαβ έβαλε γκολ φάουλ για το 57-38. Η Ρίτας προσπάθησε να διατηρηθεί ζωντανή και έριξε απότομα τη διαφορά στους 8 χάρη σε τρίποντα από τους Χόρνσμπι και Κόουλ (57-49). Ωστόσο, Γουίλιαμς και Μήτρου-Λονγκ βοήθησαν το Περιστέρι bwin να κλείσει καλά την τρίτη περίοδο, έχοντας προβάδισμα 67-53.

Περιστέρι bwin-Ρίτας

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν σειρά της Ρίτας να μπει πολύ δυναμικά και να κάνει το καλύτερό της διάστημα στο ματς. Με ηγέτες τους Φόστερ και ΝτεΛοριέρ, οι Λιθουανοί άρχισαν να πλησιάζουν απειλητικά τους γηπεδούχους, ρίχνοντας τη διαφορά στους 5 (69-64), πριν ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR βάλει τρίποντο για το 71-67. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να μην έχουν λύσεις, με αποτέλεσμα η Ρίτας να μειώσει με καλάθι του Κόουλ σε 75-74, πριν περάσει και μπροστά με τον Έχοντας (75-76). Ο Ράγκλαντ έβαλε μεγάλο καλάθι και έγραψε το 77-76 για τους γηπεδούχους, ενώ ο Ντάνγκουμπιτς έβαλε τεράστιο τρίποντο για το 80-76. Ο Λαβ έβαλε δύο βολές, ο Τόμπσον έχασε δύο που δεν κόστισαν και το ματς ολοκληρώθηκε με θρίαμβο του Περιστερίου bwin.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 43-30, 67-53, 83-80

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x