BCL

«Βασίλισσα» ΑΕΚ στην Προύσα, νίκησε ξανά την Τόφας και πέρασε στους «16» του BCL!

Η ΑΕΚ ήταν κυριαρχική στην Προύσα, είδε την Τόφας να επιστρέφει με αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως τελικά πήρε τη νίκη με σκορ 85-82, έκανε το 2/2 και έφυγε για τους 16 του Champions League!

Τεράστια νίκη για την ΑΕΚ!

Η Ένωση πήγε στην Προύσα για να «καθαρίσει» το play-in με την Τόφας, κι έκανε ακριβώς αυτό, νικώντας τους Τούρκους με 85-82 και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους ομίλους των «16» του BCL, παρά τις κομβικές απουσίες (ΜακΓκριφ, Κόνιαρης, Πετρόπουλος).

Η ΑΕΚ μετά το πρώτο κακό δεκάλεπτο (18-9) ήταν κυριαρχική στην Προύσα κα προηγήθηκε μέχρι και με +14. Η Τόφας με απίθανη αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο ισοφάρισε (78-78) και έκανε το ματς «θρίλερ», όμως η ομάδα του Ηλία Καντζούρη βρήκε μεγάλα σουτ με Στρέλνιεκς και Φλιώνη, παίρνοντας το «διπλό».

Η ΑΕΚ είχε πληθωρικό πρόσωπο και πολλούς πρωταγωνιστές. Ο Ακίλ Μίτσελ ήταν και πάλι ο κορυφαίος με 21 πόντους, 14 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ τεράστια σουτ έβαλε και ο Γιάνις Στρέλνιεκς που είχε 17 πόντους. 16 πρόσθεσε ο κομβικός Κένι Γουίλιαμς και 13 ο πολύτιμος Αϊζάια Μάιλς, ενώ 8 πόντους και ένα μεγάλο καλάθι στο τέλος πρόσφερε ο Δημήτρης Φλιώνης.

Για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, που πάλεψε ηρωικά στο τέλος όμως τελικά έμεινε εκτός συνέχειας, 18 πόντους είχε ο Ρομπ Γκρέι και 12 ο Μπερκ Ουγκουρλού, ενώ μυθική τέταρτη περίοδο έκαναν οι Τάιλερ Ένις (17π.) και Αρτούρας Μιλάκνις (9π.), που παραλίγο να πάρουν μόνοι τους το ματς!



Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ χαμηλό τέμπο και σκορ. Η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά με διαβασμένη άμυνα και Μάιλς ηγέτη στην επίθεση προηγήθηκε στα πρώτα πέντε λεπτά με 4-9, δείχνοντας να δυσκολεύει τη δημιουργία της Τόφας. Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν με πρωτοστάτες του Ρομπ Γκρέι και Ντίον Τόμπσον, τρέχοντας ένα 14-0 σερί απέναντι στην Ένωση που έμεινε απόντη για το υπόλοιπο της πρώτης περιόδου (18-9).

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη παρουσιάστηκε τελείως διαφορετική στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η επίθεση της άρχισε να λειτουργεί πολύ καλύτερα, με συνεχόμενα τρίποντα από Στρέλνιεκς και Γουίλιαμς να την φέρνουν μπροστά στο σκορ (20-21). Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι πήρε μια διαφορετική μορφή με υψηλό τέμπο, με τους γηπεδούχους να ανακτούν ένα καλό προβάδισμα χάρη στον Ουγκουρλού (30-25). Η ΑΕΚ είχε πάντως πλέον λειτουργική επίθεση, έμεινε κοντά στο σκορ με κορυφαίο τον Μίτσελ, και έκλεισε το ημίχρονο με μειονέκτημα 4 πόντων (42-38).



Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε η ΑΕΚ και στο δεύτερο μέρος, καθώς πολύ γρήγορα με μεγάλα σουτ του Γουίλιαμς και παλικαρίσιους πόντους του Μίτσελ βρέθηκε στο +5 (47-52), πριν ο Στρέλνιεκς με ένα ακόμη μακρινό σουτ τη στείλει για πρώτη φορά στο +8 (47-55). Η Ένωση κατόρθωσε με τον Μάντσεν να βοηθάει κι αυτός να διατηρήσει το καλό προβάδισμα, το επέκτεινε μάλιστα με τη λήξη της τρίτης περιόδου στο +9 (52-61).



Η Τόφας αμέσως με τρίποντο του Γκρέι μείωσε στους 6 (55-61), όμως η ΑΕΚ απάντησε με Στρέλνιεκς και Μίτσελ για το +10 (55-65), πριν ο δεύτερος με ακόμα ένα καλάθι φέρει για πρώτη φορά την Ένωση στο +12 (55-67). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, και τρέχοντας ένα γρήγορο 5-0 με Γκρέι και Μιλάκνις μείωσαν στους 9 (60-69), όμως ο Μάιλς έβαλε μεγάλο σουτ για το 60-72. Ο Ένις πήρε την κατάσταση στα χέρια του, μειώνοντας με συνεχόμενους πόντους, πριν ο Μιλάκνις και πάλι φέρει το ματς στους 4 (70-74), με την Τόφας να μειώνει και στον 1 με απίθανο τρίποντο του Μπουγιουκτουντσέλ (75-76). Ο Ένις έφερε το ματς στα ίσα με μεγάλο τρίποντο (78-78), με την ΑΕΚ να βρίσκει τεράστια καλάθια από Στρέλνιεκς και Φλιώνη (80-83). Ο Μίτσελ αστόχησε σε δύο βολές στο 82-85, όμως η Τόφας έκανε λάθος και η Ένωση κράτησε την κατοχή, παίρνοντας την τεράστια νίκη.



Τα δεκάλεπτα: 18-9, 42-38, 52-61, 82-85

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x