Eurocup

«Λύγισε» στο τέλος και έφυγε ηττημένος από την έδρα της Λιετκαμπέλις ο Άρης

Παρότι το πάλεψε πολύ στην έδρα της Λιετκαμπέλις, ο Άρης τελικά έμεινε από δυνάμεις και ηττήθηκε με 84-74,γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει στο φετινό Eurocup.

Το πάλεψε, αλλά έφυγε ηττημένος από τη Λιθουανία και την έδρα της Λιετκαμπέλις ο Άρης.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν ανταγωνιστικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά τελικά ξέμειναν από δυνάμεις και ηττήθηκαν με 84-74, πληρώνοντας το ότι πολλοί τους παίκτες είχαν πρόβλημα με τα φάουλ μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του ματς, ενώ νωρίτερα είχε χάσει τον Μπλούμπεργκς με τραυματισμό. Έτσι, ο Άρης γνώρισε τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει για τον 2ο όμιλο του φετινού Eurocup, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει στο «Αλεξάνδρειο» την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, Τουρκ Τέλεκομ (18/10, 20:00).

Κορυφαίοι για τον Άρη στη Λιθουανία οι Τολιόπουλος (19π.), Σόουζα (16π, 11 ριμπάουντ) και Χάρελ (15π.), ενώ για τους νικητές ξεχώρισαν Σιρβίντις (21π.), Όρελικ (19π, 8 ριμπ.) και Πόποβιτς (13π, 7 ριμπ.).

Το ματς

Αμφίρροπη στο ξεκίνημά της η αναμέτρηση, με τον Καστρίτη να ξεκινάει με πεντάδα τους Μποχωρίδη, Καρ, Μπλούμπεργκς, Ντε Σόουζα, Γκάλινατ και τον Άρη να έχει τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ για το προβάδισμά του με 9-7. Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς έμειναν χωρίς καλάθι για τρία λεπτά, δίνοντας το δικαίωμα στη Λιετκαμπέλις να τρέξει σερί 11-0, περνώντας μπροστά με 18-9, πριν ο Άρης βρει ρυθμό, μειώνοντας σε 18-15. Οι Λιθουανοί ανέβασαν ξανά την υπέρ τους διαφορά στο +8 (23-15), πριν ο Σανόγκο πετύχει το πρώτο του καλάθι για το 23-20 της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Τολιόπουλο να φτάνει τους 7 προσωπικούς πόντους, μειώνοντας σε 23-22, ενώ ο Σανόγκο με δύο συνεχόμενα καλάθια του έβαλε μπροστά τον Άρη (26-25). Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Καστρίτη μπλόκαρε ξανά επιθετικά, μένοντας χωρίς πόντο για 4 λεπτά και με τη Λιετκαμπέλις να περνάει μπροστά με 31-26. Ο Μπλούμπεργκς προγειώθηκε άτσαλα μετά από αθλητικό φάουλ του Όρελικ και γύρισε τον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού, αποχωρώντας από το παρκέ υποβαστταζόμενος, ενώ Τολιόπουλος και Σόουζα ισοφάρισαν σε 36-36, πριν οι γηπεδούχοι φτιάξουν μικρό σερί 7-0 για το υπέρ τους 43-36 στο ημίχρονο.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Σιρβίντις να σκοράρει για τρεις, διαμορφώνοντας το 50-41, πριν ο Γκάλινατ με πέντε συνεχόμενους πόντους του, φέρει τον Άρη σε «απόσταση αναπνοής» (51-49). Η Λιετκαμπέλις ανέβασε ξανά την υπέρ της διαφορά στο +8 (60-52), με τον Άρη να επιστρέφει ξανά και να πλησιάζει έχοντα για πρωταγωνιστή του τον Τολιόπουλο, ο οποίος έκανε εκπληκτική εμφάνιση, φτάνοντας τους 19 προσωπικούς πόντους.

Η τέταρτη και καθοριστική περίοδος ξεκίνησε με αρκετούς παίκτες του Άρη να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα προσωπικά τους φάουλ (Σόυζα, Μποχωρίδης και Χάρελ είχαν από 4) και με την ομάδα του Καστρίτη να μην βρίσκει καλάθι για 3,5 λεπτά, δίνοντας το δικαίωμα στους γηπεδούχους να προηγηθούν με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στο ματς (69-59). Η Λιετκαμπέλις έφτασε να προηγείται και με 80-66, με το παιχνίδι να έχει πλέον φύγει οριστικά από τα χέρια του Άρη, ο οποίος ηττήθηκε με το τελικό 84-74.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 43-36, 61-59, 84-74

Τα στατιστικά του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x