Eurocup

Κατάρρευση στο τέλος και ήττα για τον Προμηθέα από τη Βενέτσια

Παρότι βρισκόταν μπροστά για τρία δεκάλεπτα, ο Προμηθέας λύγισε στο τέλος και έχασε με 78-68 από την... αποδεκατισμένη Βενέτσια, στην έκτη του ήττα στο Eurocup.

Αδίκησε τον εαυτό του ο Προμηθέας, που παρότι είχε το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια των τριών πρώτων δεκαλέπτων, κατέρρευσε στο τέλος και ηττήθηκε με 78-68 από τη Βενέτσια των οκτώ παικτών στην Πάτρα.

Ξεχώρισαν για την ομάδα του Ηλία Ζούρου οι Κέντρικ (17 πόντοι, έξι ριμπάουντ), Γκραντ (19 πόντοι, οκτώ ριμπάουντ) και Αγραβάνης (14 πόντοι, εννέα ριμπάουντ), ασταμάτητος με double double ο Γουότ (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ) από μεριάς φιλοξενούμενων, που είχαν σε μεγάλη βραδιά και τον Μπρουκς (12 πόντοι, επτά ριμπάουντ). Ο δε Μάικ Μπράμος, πέτυχε 13 πόντους και μάζεψε τρία ριμπάουντ.

Η ήττα αυτή ήταν η έκτη για τον Προμηθέα στον 2ο όμιλο του Eurocup, με τους Πατρινούς να πέφτουν στο 2-6 και τη Βενέτσια από την άλλη να ανεβαίνει στο 4-4.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εξαιρετικά με πέντε αναπάντητους πόντους του Γκρέι και κατάφεραν να παραμείνουν μπροστά για όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου – που ολοκληρώθηκε με τους Πατρινούς στο +4 (16-12) και τον Κέντρικ να έχει φτάσει τους έξι πόντους με δύο τρίποντα.

Ο Αμερικανός συνέχισε έτσι και στη δεύτερη περίοδο, με 2/2 βολές για το +6 (18-12), μία διαφορά που... ροκανίστηκε μέχρι το 15’, όταν και οι Βενετσιάνοι μείωσαν με 22-21 χάρη σε έξι πόντους του Τσερέλα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Προμηθέα να προηγείται με το μίνιμουμ προβάδισμα, 31-30.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια στο δεύτερο μέρος και έκαναν ένα σερί 10-0 για να πάει η διαφορά σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά στο ματς.

Πρωτεργάτες του σερί, οι Αγραβάνης και Γκρέι με έξι και τέσσερις πόντους αντίστοιχα.

Προμηθέας-Βενέτσια 68-78

Παρά το κακό ξεκίνημα, οι Ιταλοί βρήκαν τρόπο να επιστρέψουν στο ματς και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να προηγηθούν για πρώτη φορά στα 2:25 πριν το τέλος, με 48-46 μετά από δέκα πόντους του τρομερού Σάντερς.

Εντέλει, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ελληνική ομάδα να παίρνει εκ νέου ισχνό προβάδισμα (54-52) χάρη σε 2/2 βολές του Αγραβάνη.

Ο Έλληνας φόργουορντ συνέχισε φορτσάτος και στην τελευταία περίοδο και με πέντε δικούς του πόντους το σκορ έφτασε στο 59-56.

Η Βενέτσια παρ’ όλα αυτά κατάφερε να φτάσει εκ νέου στην ισοφάριση (61-61) με καλάθι του Γουότ και εν συνεχεία... πάτησε γκάζι και με ένα σερί 15-1 (!) άφησε πίσω της τους γηπεδούχους, με τον Μπράμος να έχει επτά πόντους σε αυτό το διάστημα.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε επιστροφή για τον Προμηθέα, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 14 πόντους προτού μειωθεί το σκορ στο τελικό 78-68.

Προμηθέας-Βενέτσια 68-78

Προμηθέας-Βενέτσια 68-78

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 31-30, 54-52, 68-78.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x