Eurocup

Λυτρωτής ο Κάουαν με «χρυσό» τρίποντο και ο Προμηθέας από... ατσάλι πέρασε από την Πολωνία

Ο Προμηθέας απέδρασε από την έδρα της Σλασκ με 78-76 με μεγάλο τρίποντο του Άντονι Κάουαν με 0,9 δεύτερα στο ρολόι και συνέχισε την πορεία του στο EuroCup.

Τεράστια νίκη για τον Προμηθέα στην έδρα της Σλασκ δια πυρός και σιδήρου για την 5η αγωνιστική του EuroCup, με τον Άντονι Κάουαν να ευστοχεί σε τρίποντο για το 78-76 με 0,9 δεύτερα να μένουν στους γηπεδούς. Τελικώς, το σύνολο του Μάκη Γιατρά έφυγε με το ροζ φύλλο στις αποσκευές του.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Άρνολντας Κουλμπόκα με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ακολούθησε ο Τζο Γιανγκ με 20 πόντους και 5 ασίστ. Ο Κάουαν μέτρησε 9 πόντους και 3 ασίστ.

Από την άλλη μεριά, Τζέρεμι Μάρτιν σημείωσε 17 πόντους και 7 τελικές πάσες. Ο Αλεκσάνταρ Τζιέβα είχε 14 πόντους και 11 ριμπάουντ μαζί με 5 ασίστ.

Το ματς

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ιδιαίτερα νωθρά και χωρίς καθαρό μυαλό επιθετικά, έμειναν στο 5-3 για τουλάχιστον τέσσερα αγωνιστικά λεπτά. Ο Προμηθέας όντας ανώτερος ως σύνολο θέλησε να ανοίξει τον ρυθμό, όμως τα λάθη και οι βιαστικές επιλογές έκαναν την εμφάνισή τους. Η Σλασκ εξαιτίας της σκληρής άμυνά της κατείχε σταθερά το προβάδισμα και μάλιστα, έφτασε στο +6 (11-5). Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς, προσπάθησαν να πάρουν κεφάλι αλλά δίχως αποτέλεσμα παρότι κοντά στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Σλασκ πάτησε το παρκέ με περισσότερο πάθος, αρνούμενη να παραδοθεί στις προβλέψεις. Απέκτησε διψήφια διαφορά (24-14) απέναντι στο σύνολο του Μάκη Γιατρά που επιθετικά πάσχιζε να βρει λύσεις και να κυκλοφορήσει την μπάλα στα επίπεδα που συνήθιζε. Αμέσως μετά από το time-out οι Πατρινοί «έτρεξαν» ένα επιμέρους 10-2 προεξάρχοντος του Άρνολντας Κουλμπόκας των 10 πόντων. Το προβάδισμα έδωσε στην ομάδα του ο πρώτος σκόρερ του EuroCup για πρώτη φορά στο ματς ο Τζο Γιανγκ (28-29). Το καλό μομέντουμ δεν κράτησε περαιτέρω, με την Σλασκ να προηγείται προς την ανάπαυλα με 42-33.

Στην επανέναρξη οι γηπεδούχοι διατήρησαν σε πρώτο πλάνο τον στόχο τους και με πολλά κοψίματα στην πλάτη της ελληνικής ομάδας, δίνοντας συνέχεια στον ρυθμό που έχτισαν από τη δεύτερη περίοδο. Ο Προμηθέας ήταν διαρκώς πίσω με 6 έως 10 πόντους.

Στην τελευταία περίοδο ο Προμηθέας έπαιξε όλα τα χαρτιά του και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής κυρίως με τη συμβολή του Κουλμπόκα. Την τελευταία επίθεση ανέλαβε ο Κάουαν για τους φιλοξενούμενους, με την ομάδα του στο -1 (76-75)… σηκώθηκε, εκτέλεσε και με 0,9 στο ρολόι πανηγύρισε προς τον πάγκο. Σουτ που έκρινε εντέλει το αποτέλεσμα και το 78-76 έγινε… ιστορία.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 42-33, 62-50, 76-78

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x