Μουντομπάσκετ 2023

Λαρεντζάκης στο sport-fm.gr: «Και ο Ολυμπιακός δεν είχε το περισσότερο ταλέντο, αλλά κατάφερε πολλά»

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης θεωρεί πως η Εθνική ομάδα μπορεί να καλύψει τις αδυναμίες της μέσα από το σύνολο. Τι είπε για το μεγάλο φιλικό με ΗΠΑ και τον αρχηγό Παπανικολάου.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης γνωρίζει ότι η φετινή βερσιόν της Εθνικής μπάσκετ δεν διαθέτει ανάλογο ταλέντο και εμπειρία με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο θεωρεί πως ο Ολυμπιακός της τελευταίας διετίας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα πως ένα καλό σύνολο μπορεί να υπερβεί το αθροιστικό ταλέντο των παικτών που το απαρτίζουν.

Ο 29χρονος γκαρντ μίλησε στο sport-fm.gr για την αποψινή μεγάλη φιλική αναμέτρηση στο Άμπου Ντάμπι με τις ΗΠΑ, για την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και για την σπουδαία κίνηση του Κώστα Παπανικολάου να ενσωματωθεί στην ομάδα παρότι μόλις προχθές γεννήθηκε η δεύτερη κόρη του.

Λαρεντζάκης: «Ο Ολυμπιακός και η Εθνική»

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Χρήστο Ρομπόλη

-Είσαι αρκετά χρόνια στην Εθνική ομάδα, έχεις αρκετές διοργανώσεις στο ενεργητικό σου, οπότε θέλω να μου πεις πώς βλέπεις την ομάδα με την εμπειρία σου λίγες μέρες πια πριν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.
«Είμαστε καλά, είναι πολύ θετικό που είμαστε υγιείς και δουλεύουμε καλά. Όσο περνά ο καιρός και έχουμε καλύτερη επαφή μεταξύ μας θα γινόμαστε καλύτεροι. Σίγουρα θέλουμε αρκετή δουλειά, γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε τόσο ταλέντο όσο άλλες χρονιές ή άλλες ομάδες, όμως έχουμε ψυχή και θα πάμε με όλες μας τις δυνάμεις να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό».

-Πλέον είσαι τρίτος σε συμμετοχές σε αυτή την Εθνική ομάδα. Έχει αλλάξει κάπως ο ρόλος σου;
«Δεν θα έλεγα πως έχει διαφορετικό ρόλο επειδή πλέον θεωρούμαι από τους παλιούς. Παραμένω ο… ίδιος, σίγουρα θέλω να βοηθώ όσο μπορώ τα νεότερα παιδιά, αλλά αυτό που ξέρω και προσπαθώ να κάνω τόσα χρόνια, κάνω και αυτό το καλοκαίρι. Όλα τα παιδιά πάντως έχουν εμπειρία, ποιότητα και χαρακτήρα για να διαχειριστούν όλη αυτή την πίεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

-Τελικά τι λείπει περισσότερο από την Εθνική ομάδα; Και δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα, γιατί αυτή η κουβέντα έχει εξαντληθεί και έχει «κουράσει»…
«Αυτό που λείπει περισσότερο θεωρώ πως είναι το παιχνίδι στο ένας εναντίον ενός, που έχει αποδειχτεί πόσο σημαντικό ή και καθοριστικό είναι στο παγκόσμιο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Όμως και από την προσωπική μου εμπειρία στον Ολυμπιακό, θεωρώ πως ένα καλό σύνολο μπορεί να καλύψει αυτή την έλλειψη. Κι εμείς στον Ολυμπιακό δεν είχαμε το περισσότερο ατομικό ταλέντο από αρκετές ομάδες στην Ευρωλίγκα, αλλά μέσα από την ομαδική δουλειά καλύψαμε αυτό το μειονέκτημα και καταφέραμε πολλά τις δύο τελευταίες σεζόν. Ασφαλώς όμως χρειάζεται και η προσωπική φάση, όταν δεν θα σου βγει όπως πρέπει το σύστημα».

Λαρεντζάκης: «Ο Ολυμπιακός και η Εθνική»

-Το παιχνίδι με τις ΗΠΑ θα δείξει με ασφάλεια πού είμαστε σχεδόν μια εβδομάδα πριν το Παγκόσμιο;
«Σίγουρα, θα είναι ένα χρήσιμο τεστ και πολύ δύσκολο φυσικά. Οι εθνικές ομάδες των ΗΠΑ έχουν πολύ ταλέντο, έχουν ατελείωτες λύσεις ακόμη κι αν δεν έρχονται τα απόλυτα κορυφαία ονόματα του ΝΒΑ. Τους ξέρουμε καλά, παίζουν πολύ γρήγορα και διαθέτουν τρομερή αθλητικότητα. Εμείς θα πρέπει να περιορίσουμε τις βιαστικές επιθέσεις και τα λάθη που θα τους επιτρέψουν να σκοράρουν. Αυτά τα δύο φιλικά, με τους Αμερικανούς και τη Γερμανία σίγουρα είναι πολύ χρήσιμα. Όλοι μας θέλουμε νίκες, ακόμη και σε φιλικά, αλλά αυτό το στάδιο σημασία έχει να βλέπουμε πού πονάμε για να το διορθώνουμε όσο έχουμε χρόνο μέχρι τα επίσημα ματς».

-Δεν θα μπορούσα να μη σε ρωτήσω για τον Κώστα Παπανικολάου. Πόσο σημαίνει για εσάς, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, που είναι κοντά σας παρότι μόλις την Τετάρτη γεννήθηκε η δεύτερη κόρη του;
«Κατ’ αρχάς να του ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για την μικρή και την οικογένειά του. Ο Κώστας γενικά είναι παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ένα παιδί που πέρα από τη μεγάλη αγωνιστική του αξία και τη χρησιμότητα σε κάθε ομάδα, διαθέτει σοβαρότητα, εμπειρία και είναι σπουδαίο, πραγματικά, που έρχεται στην Εθνική ενώ μόλις γέννησε η γυναίκα του. Αυτές οι στιγμές είναι πάνω από όλα, πάνω από κάθε αγώνα. Όταν ο αρχηγός σου όμως κάνει μια τέτοια θυσία, τότε όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορούμε παρά να τα δίνουμε όλα».

-Τελικά τι να περιμένουμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο; Εσύ τι περιμένεις προσωπικά και από την ομάδα στη Μανίλα;
«Το βασικό είναι να έχουμε όλοι υγεία και να σταθούμε αξιοπρεπώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Από εκεί και πέρα, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Το βέβαιο είναι πως θα παλέψουμε και θα είμαστε ικανοποιημένοι αν τα έχουμε δώσει όλα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένο στόχο δεν μπορούμε να βάλουμε, γιατί κι εμείς τώρα εξερευνούμε τις δυνατότητές μας σαν σύνολο. Δεν είναι σαν τα προηγούμενα χρόνια που ξέραμε λίγο-πολύ τη δυναμική της ομάδας, ενώ και το Παγκόσμιο είναι μια πολύ περίεργη διοργάνωση, που μπορεί μια πολύ καλή εμφάνιση και νίκη να σε απογειώσει ή μπορεί να χάσεις ένα ματς που δεν υπολόγιζες και να καταστραφεί η προσπάθειά σου. Να είσαι σίγουροι, πάντως, ότι δουλεύουμε όλοι πολύ σκληρά και θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Τίποτα λιγότερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x