Μουντομπάσκετ 2023

Ριβς στο sport-fm.gr: «Δυνατή και χωρίς Γιάννη η Ελλάδα»

Ο άσος των Λέικερς, Όστιν Ριβς, μίλησε στο sport-fm.gr για το φιλικό της Team USA με την Ελλάδα και την μυθιστορηματική «έκρηξη» της καριέρας του.

Από undrafted το 2021, ο Όστιν Ριβς κατόρθωσε μέσα σε λίγους μήνες να κερδίσει θέση στους Λέικερς, να καθιερωθεί στην ομάδα, να πάρει με το σπαθί του ένα τετραετές συμβόλαιο 54 εκατ. δολαρίων και να βρεθεί στην Team USA. Ο 25χρονος σούτινγκ γκαρντ μίλησε στο sport-fm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη γι’ αυτή τη σπουδαία διαδρομή, αλλά και για το αποψινό (19:00) φιλικό των ΗΠΑ με την Ελλάδα στο Άμπου Ντάμπι.

«Ήταν σίγουρα μια φοβερή χρονιά για μένα. Προφανώς άλλαξαν πολλά στη ζωή μου. Όμως αυτό ήθελα να κάνω πάντα και γι’ αυτόν τον σκοπό δούλευα σε όλη μου τη ζωή και συνεχίζω να δουλεύω. Αυτό δείχνει πως όταν προσπαθείς για τους στόχους και τα όνειρά σου τίποτα, πραγματικά τίποτα, δεν είναι αδύνατο. Θέλω να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και να καταφέρω όσα περισσότερα μπορώ. Ακόμη νιώθω πως είμαι στην αρχή», τόνισε ο αποκαλούμενος και… Hillbilly Kobe (σ.σ. κάτι σαν… Βλάχος Κόμπι).

Ριβς στο sport-fm.gr: «Δυνατή και χωρίς Γιάννη η Ελλάδα»

Ερωτηθείς για την «απαίτηση» που υπάρχει πάντα από την Team USA να φέρει το χρυσό, απάντησε: «Υπάρχει μια καλώς εννοούμενη πίεση πάνω μας, που μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει στην ομάδα μας. Ξέρουμε καλά τις δυνατότητες που έχουμε, τι μπορούμε να φέρουμε στο τραπέζι και θέλουμε να παρουσιάσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Σίγουρα υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ υψηλό και τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Όμως από την πρώτη μέρα προετοιμασίας δουλεύουμε σκληρά και αν παίξουμε όπως πρέπει, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε. Πάμε βήμα-βήμα», υπογράμμισε.

Όσο για το αν ζήτησε συμβουλές από συμπαίκτες του που έχουν πάρει χρυσά μετάλλια με τις ΗΠΑ, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις; «Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε μιλήσει γι’ αυτό. Το καλοκαίρι αφήνω τους συμπαίκτες μου να ξεκουράζονται και να γεμίζουν τις μπαταρίες τους για τη νέα σεζόν. Μίλησα με τον Φιλ Χάντι (σ.σ. βοηθός προπονητή στους Λέικερς), που ήταν και στην Ελλάδα για κάποιες προπονήσεις. Μου έδωσε μια ιδέα για το τι να περιμένω σχετικά με τις διαφορές στο μπάσκετ και τους κανονισμούς. Ήταν πολύ χρήσιμες οι συμβουλές του. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά το μπάσκετ είναι παντού… μπάσκετ και μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα», επισήμανε.

Τέλος, αναφερόμενος στην ελληνική ομάδα είπε με βεβαιότητα πως την περιμένει δυνατή παρά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ δυνατά, έχουν γρήγορα γκαρντ και πηγαίνουν πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ. Μπορεί να απουσιάζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που ξέρουμε όλοι ποιο είναι το στάτους του στο ΝΒΑ, αλλά υπάρχει πολύ ταλέντο στην ελληνική ομάδα και γενικότερα στην Ευρώπη. Το ξέρω καλά από τον αδερφό μου (σ.σ. Σπένσερ Ριβς, που παίζει στη Γερμανία και τη Ράστα Φέχτα), που αγωνίζεται στην Ευρώπη. Παρακολουθώ αρκετά παιχνίδια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και βλέπω μεγάλες δυνατότητες. Παρότι, λοιπόν, δεν παίζει ο Γιάννης, η Ελλάδα είμαι σίγουρος πως θα έχει μια καλή ομάδα και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σαν να είχε τον Γιάννη στις τάξεις της. Θα είναι μια καλή πρόβα και για το επίσημο ματς, στη φάση των ομίλων στη Μανίλα», τόνισε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x