Μουντομπάσκετ 2023

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η νίκη της Λιθουανίας στη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πώς επηρεάζει η νίκη της Λιθουανίας επί του Μαυροβουνίου τη συνέχεια της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το αποτέλεσμα του αγώνα της Λιθουανίας με το Μαυροβούνιο (91-71) ήταν άμεσου ενδιαφέροντος για τη συνέχεια της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στην περίπτωση φυσικά που εκείνη την Τετάρτη νικήσει τη Νέα Ζηλανδία (15:40) και προκριθεί στους «16».

Εφόσον, λοιπόν, η Εθνική ομάδα επικρατήσει των Tall Blacks, θα αντιμετωπίσει στη δεύτερη φάση των ομίλων αρχικά τη Λιθουανία (1/9) που μεταφέρεται με 3-0 και εν συνεχεία το Μαυροβούνιο (3/9) που έχει 2-1. Η Ελλάδα για να προκριθεί στα προημιτελικά θα πρέπει να κάνει το 2/2, νικώντας δηλαδή ΚΑΙ τη Λιθουανία, αλλά ΚΑΙ το Μαυροβούνιο.

Υπάρχει και ένα σενάριο πρόκρισης με νίκη επί της Λιθουανίας και ήττα από το Μαυροβούνιο, όπου θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στο 3-2, εφόσον Λιθουανοί και Μαυροβούνιοι χάσουν από τις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση θα μετρήσει το goal average στους αγώνες μεταξύ Ελλάδας, Λιθουανίας και Μαυροβουνίου. Ωστόσο πλέον μετά την ευρείας έκτασης νίκη της Λιθουανίας επί του Μαυροβουνίου (+20), το σενάριο αυτό γίνεται ακόμη πιο μακρινό και στην περίπτωση που συμβεί η «Λιέτουβα» θα έχει τεράστιο προβάδισμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x