Μουντομπάσκετ 2023

Λούντζης στο sportfm.gr: «Άλλη η Εθνική χωρίς Γιάννη - Πολύ δυνατός και του χρόνου ο Ολυμπιακός»

Ο Μιχάλης Λούντζης αναφέρθηκε στο πώς διαφοροποιεί την Εθνική ομάδα η πολύ πιθανή απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Παγκόσμιο, αλλά και στο νέο Ολυμπιακό.

Για τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Εθνική ομάδα από την (ως τώρα τουλάχιστον) απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε ο Μιχάλης Λούντζης στο sport-fm.gr. Ο 25χρονος γκαρντ δήλωσε πως όλοι θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά για να μην φανούν οι σημαντικές απουσίες αυτού του καλοκαιριού, αλλά παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την προσπάθεια που γίνεται.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ δυνατός και τη νέα σεζόν παρά τις αποχωρήσεις Σλούκα και Βεζένκοφ, αλλά τόνισε πως περιμένει πολύ υψηλότερο ανταγωνισμό εντός κι εκτός των τειχών για την ομάδα του δηλώνοντας ο ίδιος έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Αναλυτικά, ο Μιχάλης Λούντζης μίλησε για:

-το πώς αισθάνεται που για ένα ακόμη καλοκαίρι είναι στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας: «Τώρα είμαι… παλιός (γέλια). Για να σοβαρευτούμε, κατ’ αρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Εθνική ομάδα. Το γεγονός ότι πλέον είμαι κάποια χρόνια εδώ δεν σημαίνει ότι το θεωρώ δεδομένο. Κάθε χρονιά η κλήση είναι σαν την πρώτη φορά. Η περηφάνια είναι η ίδια, αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Και ποτέ η κλήση στην Εθνική ομάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως δεδομένη. Είναι χαρά και ευθύνη».

-το αν πιθανή απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία της Εθνικής: «Το γεγονός ότι λείπει ο Γιάννης τη δεδομένη χρονική στιγμή και η ομάδα μαθαίνει να παίζει σε μια διαφορετική λογική, είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Καλώς ή κακώς, όταν είναι στην Εθνική ο Γιάννης, η ομάδα παίζει διαφορετικά. Μιλάμε, άλλωστε, για έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο και είναι λογικό το παιχνίδι στις ομάδες που αγωνίζεται να περνά από α χέρια του. Αν τελικά απουσιάσει, σίγουρα θα αλλάξει κάπως ο προσανατολισμός μας. Πάντως στην ταυτότητα της Εθνικής πάντα ήταν η σκληράδα στην άμυνα, αυτή ήταν που οδήγησε και στις τελευταίες επιτυχίες. Πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε».

Λούντζης: «Άλλη Εθνική χωρίς Γιάννη-Δυνατός ο Ολυμπιακός»

-το πόσο καθορίζει πιθανή απουσία ή παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο το ύψος των προσδοκιών: «Ο Γιάννης είναι καθοριστικός παράγοντας σε μια οποιαδήποτε ομάδα. Ξέρουμε όλοι πόσο σπουδαίος παίκτης είναι και τι επίδραση έχει. Όμως είτε είναι παρών, είτε όχι τελικά, το σημαντικό είναι να πάμε εκεί και να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, για να είμαστε εμείς καλά με τους εαυτούς μας. Και να δούμε μετά πού μπορούμε να φτάσουμε και πόσο μακριά μπορεί να μας οδηγήσει αυτό. Προσωπικά έχω πολύ καλό προαίσθημα για την ομάδα».

-την απουσία Σλούκα και Καλάθη και τις αυξημένες ευθύνες για τον ίδιο στα γκαρντ: «Είναι δύο παιδιά που έχουν προσφέρει πάρα πολλά και για πολλά χρόνια στην Εθνική ομάδα. Θα χρειαστεί όλοι μας να προσπαθήσουμε πολύ για να καλύψουμε τα κενά τους. Προσωπικά νιώθω πολύ καλά ψυχολογικά, με τη δουλειά που γίνεται, σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Θα δούμε όμως τα πάντα στα φιλικά και στο Παγκόσμιο».

-την πρόκληση της άμυνας στον Λούκα Ντόντσιτς στα προσεχή φιλικά: «Φαντάζεσαι να πω καμιά μεγάλη κουβέντα και να με… ρίξει κάτω; (γέλια). Είναι τεράστια πρόκληση, μιλάμε για έναν παίκτη πολύ μεγάλου βεληνεκούς, από τους κορυφαίους γκαρντ στον κόσμο. Δεν το πολυσκέφτομαι τώρα, αλλά σίγουρα θα κάνω στα δύο φιλικά ό,τι καλύτερο μπορώ εφόσον μου ανατεθεί να τον μαρκάρω. Έχω κληθεί να αντιμετωπίσω μεγάλους παίκτες και στο παρελθόν και πάντα έκανα το καλύτερο που μπορούσα».

-τη βράβευση του Νίκου Γκάλη στο φιλικό της Παρασκευής: «Δυστυχώς δεν… υπήρχα όταν έπαιζε ο Νίκος Γκάλης, αλλά προφανώς γνωρίζω την ιστορία, την αξία και την προσφορά του. Έχω δει βίντεο, έχω ακούσει από μεγαλύτερους ποιος ήταν και τι σημαίνει για το ελληνικό μπάσκετ. Αν πω ‘τεράστιος’ θα είναι λίγο για εκείνον. Χαίρομαι πολύ που θα είμαι παρών στη βράβευση του ανθρώπου αυτού που άλλαξε το μπάσκετ στη χώρα μας. Θα είναι τιμή μου και μόνο που θα βρίσκομαι στο γήπεδο την ημέρα εκείνη μαζί του».

-το τι θα τον αφήσει ικανοποιημένο στο τέλος του Παγκοσμίου στις 10 Σεπτεμβρίου: «Θα είμαι ικανοποιημένος αν μπορώ να πω ότι τα δώσαμε όλα, ακόμη παραπάνω από το 100% ο καθένας μας, και ότι δεν μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Αν έχουμε παλέψει για την Εθνική ομάδα στα όρια των δυνατοτήτων μας και πάνω από αυτά, θα είμαι ευχαριστημένος. Αυτό είναι το ζητούμενο κάθε φορά στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό».

-τις προκλήσεις της νέας σεζόν με τον Ολυμπιακό: «Ερχόμαστε από δύο πολύ καλές σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σίγουρα ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος, έχουν δυναμώσει πολύ όλες οι ομάδες. Υπήρξαν κάποιες αλλαγές στην ομάδα μας, αλλά πραγματικά πιστεύω πως το υλικό του Ολυμπιακού είναι πολύ καλό και η ομάδα μας θα είναι πολύ δυνατή και τη νέα περίοδο. Είμαι πολύ αισιόδοξο. Όμως αυτά θα τα δούμε από τον Σεπτέμβριο, τώρα προέχει η Εθνική ομάδα».

-τον ρόλο του στον Ολυμπιακό που πιθανώς να είναι αυξημένος: «Γι’ αυτό παίζουμε μπάσκετ. Ο κάθε παίκτης δουλεύει όλο το χρόνο γι’ αυτό, να βρίσκεται στο παρκέ και να μπορεί να ανταποκριθεί. Δεν θα κάνω κάτι διαφορετικό από ό,τι συνήθως. Δουλεύω πάντα ώστε να είμαι έτοιμος όταν θα έρθει η ευκαιρία και όταν θα κρίνει ο προπονητής μου, για να βοηθήσω την ομάδα μου. Ελπίζω να μπορέσω να ανταποκριθώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x