Μουντομπάσκετ 2023

Μακσβίτις: «Κουράσαμε την Ελλάδα με την άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο»

Τι δήλωσαν Κάζις Μακσβίτις και Γιόνας Βαλαντσιούνας μετά τη νίκη της Λιθουανίας επί της Ελλάδας.

Ικανοποιημένος από την αντίδραση της Λιθουανίας στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Κάζις Μακσβίτις μετά τη νίκη της ομάδας του και την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Είναι ωραίο να κερδίζεις. Δεν μας πήγαν όλα πρίμα στο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο σκεφτόμασταν περισσότερο παρά δρούσαμε. Η Ελλάδα ήταν πιο σκληρή και εμείς δεν μετουσιώναμε σωστά την ενέργειά μας. Πήραμε κάποια ρίσκα στην τακτική μας και ο Γουόκαπ μάς τιμώρησε. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο δυνατή άμυνα, χρησιμοποιήσαμε επαφές και πιέσαμε την μπάλα. Αυτό κούρασε τους αντιπάλους μας και μας οδήγησε στη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα δεν κατέρρευσε αλλά επέστρεψε πιο δυνατή στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς και για τη χαρά που προσφέραμε σε όλους τους Λιθουανούς», τόνισε ο Λιθουανός προπονητής.

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας είπε με τη σειρά του: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, τα καταφέραμε, αλλά η οκτάδα δεν είναι ο τελικός προορισμός για μας. Θέλουμε και πιστεύω πως μπορούμε να πάμε και παρακάτω. Δεν αρχίσαμε καλά τον αγώνα, ο Γουόκαπ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε καλύτερα τον ρυθμό παίζοντας καλύτερη άμυνα και έχοντας υψηλά ποσοστά ευστοχίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x