Μουντομπάσκετ 2023

Μανωλόπουλος: «Θέλαμε να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο – Δεν έχει τελειώσει ακόμα το Παγκόσμιο»

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος περιέγραψε την απογοήτευση όλων στην Εθνική με τον πλέον γλαφυρό τρόπο και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την προσπάθεια και κόντρα στο Μαυροβούνιο, στο τελευταίο ματς.

Ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου εν μέσω και της «βαριάς» ήττας από τη Λιθουανία, χθες με 92-67, αλλά και των πολλών προβλημάτων που είχε να αντιμετωπίσει προηγουμένως η Εθνική μας επέφεραν τεράστια στεναχώρια σε όλους, όπως επισήμανε ε δηλώσεις του ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Με τον βοηθό προπονητή του Δημήτρη Ιτούδη να τονίζει ότι άπαντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά και πως όλοι μέσα στην Εθνική ομάδα θεωρούσαν ότι η «επίσημη αγαπημένη» μπορούσε να τα πάει καλύτερα στην Μανίλα!

«Υπήρχε πολύ μεγάλη απογοήτευση χθες την οποία πρέπει να διαχειριστούμε. Υπάρχει ένα ακόμη ματς, το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν έχει τελειώσει ακόμη για μας. Προσπαθούμε να το δουλέψουμε, σαν ομάδα και ο καθένας ξεχωριστά, για να φανούμε έτοιμοι, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Ήταν ένα δύσκολο τουρνουά για μας, θεωρώ ότι δώσανε όλοι τον καλύτερο εαυτό τους, προσπάθησαν για 40 λεπτά σε κάθε ματς, φάση-φάση και νομίζω πως ο κόσμος αυτό το είδε. Τόσο αυτοί που το είδαν από την τηλεόραση, όσο και όσοι ήταν στο γήπεδο και τους ευχαριστούμε, γιατί η βοήθειά τους είναι υπερπολύτιμη», είπε αρχικά ο κόουτς Μανωλόπουλος.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Ξυπνήσαμε όλοι το πρωί και θέλαμε να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Όχι όμως επειδή δεν προσπαθήσαμε, ούτε ψάξαμε δικαιολογίες. Μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, αλλά πάντα πιστεύεις ότι μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο. Δεν ήταν εύκολο, αλλά μένει αυτή η πίκρα ότι έτσι όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα του δευτέρου μάς αδικεί. Εμείς, οι προπονητές και τα παιδιά, προπονούμασταν κάθε μέρα για να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Έτσι σκεφτόμασταν, δεν κάναμε σκέψεις αν αυτή η ομάδα είναι για παραπάνω ή δεν κάνει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x