Μουντομπάσκετ 2023

Μπάνκι: «Η καρδιά μας είναι κομμάτια, αλλά είμαστε περήφανοι»

Τι δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι και ο Ντάβις Μπέρτανς μετά την ήττα της Λετονίας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Περήφανος για την προσπάθεια της Λετονίας παρά την ήττα με 81-79 από τη Γερμανία στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Λούκα Μπάνκι.

«Υπάρχει απογοήτευση, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε το δάσος και το τι καταφέραμε, με τον τρόπο που παίξαμε και την ταυτότητα που δείξαμε. Το ότι βρεθήκαμε στο ίδιο τραπέζι με τις επτά καλύτερες ομάδες του κόσμου, δείχνει ότι είμαστε ικανοί να τους ανταγωνιστούμε και αυτό με κάνει πολύ περήφανο. Η αρχή της τέταρτης περιόδου ήταν το χειρότερο διάστημά μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με τέσσερις ΝΒΑερ. Η άμυνά μας ήταν σχεδόν τέλεια απόψε, αλλά χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας σε εκείνο το σημείο και γίναμε λίγο βιαστικοί στην επίθεση. Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά είμαστε περήφανοι για τις ατέλειές μας. Παρότι η καρδιά μας έχει γίνει κομμάτια, έχουμε άλλα δύο παιχνίδια και πρέπει να τα παίξουμε και να τα παίξουμε καλά. Μόνο όταν ανταγωνίζεσαι με τους καλύτερους μπορείς να γίνεσαι καλύτερος. Εμείς λείπαμε από τις μεγάλες διοργανώσεις από το 2017 και κάθε εμπειρία είναι πολύτιμη. Παρουσιάσαμε τους παίκτες μας, την ταυτότητά μας και είμαστε περήφανοι, όπως και για τη στήριξη του κόσμου μας στην Τζακάρτα και στη Μανίλα», τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

Όσο για το γεγονός ότι στους αγώνες κατάταξης θα αντιμετωπίσει την ομάδα της πατρίδας του, Ιταλία, είπε: «Οι παίκτες έχουν λίγες ώρες να καθαρίσουν το μυαλό τους από τις κακές σκέψεις. Για μένα θα είναι λίγο περίεργο, επειδή είμαι Ιταλός. Όμως δεν περίμενα όταν ανέλαβα ότι θα είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου και θα παίζουμε με την Ιταλία που είναι κι αυτή ανάμεσά τους, οπότε είμαι διπλά περήφανος».

Ο Ντάβις Μπέρτανς, που είχε 20 πόντους με 6/13 τρίποντα αλλά αστόχησε στο φινάλε, είπε: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ομάδα. Παλέψαμε κάθε παιχνίδι και φτάσαμε σε θέση να διεκδικήσουμε τη νίκη, όχι για την απόδοση κάποιων παικτών, αλλά γιατί προσπαθήσαμε σαν ομάδα. Δυστυχώς αστόχησα στο τέλος. Ερχόμενοι εδώ ο μόνος στόχος ήταν να δώσουμε τα πάντα και το κάναμε. Δεν υπάρχει κανένας παίκτης που να μην το έκανε αυτό. Τώρα έχουμε άλλα δύο παιχνίδια μπροστά μας και το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι να τα κερδίσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x