Μουντομπάσκετ 2023

Πάουελ: «Είμαστε περήφανοι, αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων»

Δηλώσεις μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την εθνική ομάδα του Καναδά, έκανε ο Ντουάιτ Πάουελ.

Την περηφάνια του για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου εξέφρασε μέσω δηλώσεών του μετά τη μεγάλη νίκη επί των ΗΠΑ, ο Ντουάιτ Πάουελ, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στην εθνική ομάδα του Καναδά, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Καναδός:
«Κάναμε κάτι πολύ ξεχωριστό. Κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι. Δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και ο Ντίλον Μπρουκς ήταν εξαιρετικοί όλο το καλοκαίρι, δεν υπάρχει καμία έκπληξη που στις μεγάλες στιγμές μας πήραν στις πλάτες τους. Έβαλαν μεγάλα καλάθια, υποστήριξαν όλους τους παίκτες. Ακολουθήσαμε το αγωνιστικό μας πλάνο και βγήκαμε κερδισμένοι.

Πώς διατηρήσαμε το κίνητρό μας; Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά για αυτό. Στο επίπεδο των εθνικών ομάδων θέλεις πάντα να κερδίζεις. Θέλεις να πιέσεις όσο περισσότερο μπορείς για το έθνος, για τη χώρα σου. Είμαστε περήφανοι για την παρουσία μας, αλλά έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε. Κάναμε λάθη στην πορεία. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη για το επόμενο καλοκαίρι (σσ. που θα παίξουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες).

Είδαμε αυτό το τουρνουά σαν μία ξεχωριστή σεζόν. Τα παιχνίδια είναι λίγο διαφορετικά από αυτά στο NBA. Είμαστε ένα γκρουπ παικτών που συγκεντρώνεται μόνο το καλοκαίρι. Σίγουρα παίρνεις μαθήματα σε κάθε παιχνίδι. Είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε γενικά για το παιχνίδι.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο από τις Φιλιππίνες. Μεγαλώνοντας είχε ακούσει πολλά για αυτό τον λαό, γιατί υπάρχουν πολλοί Φιλιππινέζοι στον Καναδά, οπότε είχα ακούσει για την κουλτούρα που υπάρχει εδώ γύρω από το μπάσκετ. Όταν έρχεσαι εδώ καταλαβαίνεις πως είναι σε άλλο επίπεδο.

Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους φίλους μου πίσω στην πατρίδα όσο ήμουν εδώ, αλλά ξέρω ότι έβλεπαν όλα τα παιχνίδια. Οπότε αυτό δείχνει αφοσίωση. Να σηκώνεσαι νωρίς ή να μένεις ξύπνιος μέχρι αργά για να δεις μπάσκετ»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x