Ελλάδα

Α1 Γυναικών: Αποφασίζει η ΚΕΔ για την τύχη του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Η ΚΕΔ θα αποφασίσει την τύχη του τελικού της Α1 Γυναικών με το αμφιλεγόμενο φινάλε. Πιθανότατα αναβάλλεται ο δεύτερος τελικός.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 72-70 του Παναθηναϊκού στο βοηθητικό του ΣΕΦ και πήρε προβάδισμα 2-1 στους τελικούς της Α1 Γυναικών, αλλά όσα έγιναν στο φινάλε καθιστούν αμφίβολο αν το ματς θα… κατακυρωθεί στις «ερυθρόλευκες».

Η Ριντ σκόραρε στην τελευταία επίθεση του αγώνα, με τους διαιτητές (Τσαρούχα, Ανδρικόπουλος και Καλδίρης) μετά από διαβουλεύσεις και εξέταση του βίντεο από τη μετάδοση του αγώνα στο YouTube του καναλιού να κρίνουν εκπρόθεσμο το καλάθι. Οι «πράσινες» κατέθεσαν ένσταση θεωρώντας πως αδικήθηκαν και πλέον η τύχη του αγώνα θα κριθεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Η υπόθεση θα εξεταστεί άμεσα από την ΚΕΔ, καθώς για την Κυριακή έχει οριστεί στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» το δεύτερο ματς της σειράς. Το ματς αυτό αναμένεται να αναβληθεί, καθώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η τύχη του πρώτου αγώνα, μιας και καθορίζει την όλη εξέλιξη της σειράς.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, θα κληθεί να ορίσει ένα μέλος της ΚΕΔ (τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Κορομηλάς, Ζαβλανός, Ταβουλαρέας και Μητσόπουλος) που θα κρίνει την απόφαση για τον πρώτο τελικό. Σε περίπτωση προσφυγής κατά της απόφασης σε δεύτερο βαθμό, τότε τα μέλη της ΚΕΔ θα αποφασίσουν κατά πλειοψηφία για την τύχη της φάσης.

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως έχουν πολλές πιθανότητες δικαίωσης και επανάληψης του αγώνα, καθώς ο κανονισμός δεν προβλέπει δυνατότητα instant replay μη εγκεκριμένου από τους διαιτητές και το χθεσινό ματς μεταδόθηκε από το YouTube. Αν οι διαιτητές έκριναν χωρίς χρήση του YouTube τη φάση και δεδομένου ότι δεν υπάρχει 100% αδιάσειστο και αντικειμενικό αποδεικτικό στοιχείο για το αν το καλάθι είναι εμπρόθεσμο ή εκπρόθεσμο, η όποια απόφαση είχαν λάβει δεν θα μπορούσε να προσβληθεί από τις δύο ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x