Euroleague

Αντιπρόεδρος Αδριατικής: «Η μία wild card της Ευρωλίγκας θα πηγαίνει στη λίγκα μας»

Η μία από τις τρεις wild card της Ευρωλίγκας θα πηγαίνει εγγυημένα στην Αδριατική λίγκα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της διοργάνωσης.

Από αυτά που ψηφίστηκαν στη γενική συνέλευση της Ευρωλίγκας, από τη σεζόν 2020/21 δεν θα δίνονται εισιτήρια στις ομάδες βάσει της πορείας τους στα εγχώρια πρωταθλήματα, ενώ θα υπάρχουν μόλις τρεις wild card.

Ωστόσο, η Αδριατική λίγκα θα έχει θέση στη διοργάνωση, όπως εγγυήθηκε η ίδια η Ευρωλίγκα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρός της, Ντομαγκόι Τσάβλοβιτς.

«Στις επόμενες δύο σεζόν ο πρωταθλητής της Αδριατικής λίγκας θα έχει θέση στην Ευρωλίγκα. Η διοργάνωση έκανε πολλές αλλαγές, μεταξύ άλλων και την αλλαγή κριτηρίων για τη συμμετοχή. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς δεν θα προκρίνονται ομάδες από τα αποτελέσματα στα εγχώρια πρωταθλήματα, ωστόσο η Αδριατική λίγκα έλαβε τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι θα έχει θέση στη διοργάνωση και θα παίρνει τη μία από τις τρεις wild card, που θα δίνονται κάθε χρόνο. Τώρα, από τη μεριά μας θα πρέπει να πάμε την Αδριατική λίγκα στο υψηλό επίπεδο. Θα πρέπει να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη της Ευρωλίγκας και να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τη βελτίωση του στάτους των ομάδων μας», δήλωσε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ο αντιπρόεδρός της, Ντομαγκόι Τσάβλοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x