Στον Σέρτζιο Σκαριόλο πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Ισπανίας, όπως είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Στη συνέχεια, ο «Τίγρης» τόνισε πως ο Άρης είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την τρίτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ θεωρεί πως ο Πανιώνιος είχε τη δυνατότητα να σωθεί από τον πρώτο γύρο και όχι να υποβιβαστεί...

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο:

Για τα «Μαυροσκούφεια»: «Ο Άρης είχε πολύ κόσμο στα παιχνίδια και θα είναι μία ομάδα που θα κάνει καλές εμφανίσεις και θα κυνηγήσει την τρίτη θέση φέτος. Οι υπόλοιπες δεν είναι ακόμη έτοιμες και ίσως γιατί δεν έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους. Είναι τα πρώτα τους φιλικά και παρουσιάστηκαν ασύνδετες. Αλλά είναι νωρίς για προβλέψεις και με μία-δύο κινήσεις μπορούν να αλλάξουν την εικόνα τους».

Για τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος θα είχε σωθεί από τον πρώτο γύρο. Αν ο πρόεδρος ήταν πιο σχετικός με το μπάσκετ και άκουγε. Πέσαμε στην περίπτωση ενός ανθρώπους που νόμιζε ό,τι ήξερε, αλλά δεν ήξερε και δυστυχώς για λίγα χρήματα… Στεναχωριέμαι γιατί είναι ένα μεγάλο σωματείο. Βλέπω ότι κάνει μία προσπάθεια με έναν καλό προπονητή, τον Κώστα Σορώτο που εκτιμώ πολύ. Αν βοηθήσουν και οι ακαδημίες γιατί υπάρχει μία οικονομική ευμάρεια από τις ακαδημίες, θα έπρεπε να συνδράμουν στη δύσκολη κατάσταση για να φτάσει εκεί που ήταν. Αν μπουν οι σωστές βάσεις θα είναι θέμα χρόνου ο Πανιώνιος να φτάσει ψηλά».

Για το Ευρωμπάσκετ και τον Πάου Γκασόλ: «Δεν μπορούσα να φανταστώ πως ένας παίκτης θα έκανε τόσο μεγάλη διαφορά στο σύγχρονο μπάσκετ. Λόγω ηλικίας, ύψους και παιχνιδιών στο NBA. Εκείνο που με εξέπληξε είναι ότι ενώ είχε παραγωγικότητα στην επίθεση, δεν έκανε φάουλ. Είναι απίστευτο! Δεν θα ‘πρεπε να δώσουμε μόνο σε αυτόν τον παίκτη συγχαρητήρια, αλλά ήταν και για μένα πολύ σημαντική η παρουσία του Σκαριόλο γιατί είχε ακούσει πολλά κι αυτός. Μπορεί να μην πήγε καλά τα τελευταία χρόνια, αλλά είχε φοβερή παρουσία και συμμετοχή στην επιτυχία της Ισπανίας. Είχε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό και στα παιχνίδια δεν έχασε σχεδόν ποτέ τον έλεγχο. Αυτό δείχνει πως τον έχουν αδικήσει».

Για τον Γιόνας Καζλάουσκας: «Αν δεις το βιογραφικό του σου έρχεται να… κλάψεις. Πολλά τρόπαια, διακρίσεις και παίκτες που έχει βγάλει. Αν δεν πάει καλά σε μία διοργάνωση, που είναι φυσιολογικό, δεν είναι σωστό να ακούει τα εξ αμάξης. Αλλά, είναι δύσκολο να έρχεται από μία σχολή και να προσαρμόζει τη δική του φιλοσοφία. Όπως έγινε στην Ελλάδα. Γιατί πολύ απλά θέλει χρόνο κάτι τέτοιο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube