Euroleague

Αποστολή-πρόκληση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Ρεάλ

Να αφήσει πίσω την ήττα από την Βαλένθια και τις απουσίες θέλει ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ένα ακόμα… ραντεβού από τα πολλά που έχει στην ιστορία του με την Ρεάλ έχει απόψε ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει (21:00, Σπορ FM 94,6, sportfm.gr και Novasports2HD) την «βασίλισσα» για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, μετά την… ανώμαλη προσγείωση απέναντι στην Βαλένθια την Τετάρτη, θέλουν να παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο και κάνοντας μία αναγκαία υπέρβαση, να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, που μετρά οκτώ νίκες στις εννέα τελευταίες ευρωπαϊκές του αναμετρήσεις. Θα χρειαστεί σίγουρα διαφορετική προσέγγιση στην άμυνα και περισσότερη σκληράδα, ώστε να μην επιτραπεί στην Ρεάλ να κάνει αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή να σκοράρει και να δημιουργήσει πολύ.

Μιλάμε άλλωστε για τρίτη καλύτερη επίθεση στην διοργάνωση με 82,6 πόντους μέσο όρο, αλλά και 18,6 ασίστ. Παρά την αποχώρηση του Φακούντο Καμπάτσο για το ΝΒΑ και την μη αντικατάστασή του στην θέση του βασικού πόιντ γκαρντ, οι μαδριλένοι παραμένουν ισχυροί και συμπαγείς και καταφέρνουν να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν, χωρίς να εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους. Σημείο αναφοράς είναι ο Γουόλτερ Ταβάρες, ο οποίος θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στην αμυντική αντιμετώπισή του, αλλά και οι Ράντολφ, Γιουλ, Τόμπκινς, Αμπάλδε, Κάρολ και Ντεκ.

Αγωνιστικά, ο Γιώργος Πρίντεζης τέθηκε νοκ άουτ με μυϊκούς σπασμούς στην μέση δύο λεπτά αφότου πάτησε παρκέ στο ματς με την Βαλένθια και δεν θα αγωνιστεί ούτε απόψε, καθώς το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με ξεκούραση και θεραπεία. Ο Κώστας Παπανικολάου εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στον αυχένα, είναι εξαιρετικά αμφίβολος και όλα θα κριθούν σήμερα.

Εκτός από την επιστροφή στις νίκες και την βελτίωση του ρεκόρ του σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ρεάλ, θέλει νίκη για να διατηρήσει την παράδοση που τον θέλει να μην έχει χάσει ποτέ και στους δύο αγώνες σε διπλή αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Διαιτητές του αποψινού αγώνα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Γιακούμπ Ζαμοίσκι (Πολωνία) και Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία).

Παράδοση

Οι δύο ομάδες, κοντράρονται για 43η φορά στην ιστορία τους σε επίπεδο Ευρωλίγκας και κυπέλλου πρωταθλητριών από την σεζόν 1978/79 και έπειτα. Η Ρεάλ, έχει συνολικά 22 νίκες και ο Ολυμπιακός 20. Επί ελληνικού εδάφους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρκετά καλή παράδοση, καθώς σε 18 αγώνες, έχουν επικρατήσει στους 15, με την τελευταία ήττα να είναι την σεζόν 2016/17.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x