Εurobasket 2015

Δεκέμβρη η απόφαση για το Ευρωμπάσκετ του 2017

Τον προσεχή Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί από τη FIBA πού θα διεξαχθεί το Ευρωμπάσκετ του 2017. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το φετινό πετυχημένο μοντέλο. Μικρή αλλαγή στο σύστημα διοργάνωσης.

Το Ευρωμπάσκετ ολοκληρώνεται απόψε στη Λιλ και σύντομα θα γίνει γνωστό πού θα φιλοξενηθεί η επόμενη διοργάνωση. Όπως ανακοινώθηκε από τη FIBA Europe, η απόφαση αναμένεται το Δεκέμβριο.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη (συν) διοργάνωση του τουρνουά αρχίζει την 1η Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 2 Νοεμβρίου, ενώ μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της FIBA Europe στις 11 και 12 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Το πετυχημένο φετινό μοντέλο συνδιοργάνωσης είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί και πάλι, καθώς η FIBA Europe έχει καλέσει τις ενδιαφερόμενες χώρες/πόλεις να καταθέσουν υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν είτε όλο το τουρνουά, είτε μόνο έναν όμιλο είτε έναν όμιλο και την τελική φάση της διοργάνωσης.

Όσον αφορά στο σύστημα της διοργάνωσης, θα υπάρξουν μικροαλλαγές, καθώς θα προστεθεί μία επιπλέον μέρα ρεπό στη φάση των ομίλων (φέτος έδιναν πέντε ματς σε έξι μέρες) και μία ακόμη μεταξύ της φάσης των ομίλων και της τελικής φάσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x