Εurobasket 2015

Εκτός από τον Μπουρούση, τα… θυμόμαστε όλοι (video)

Ο Γιάννης Μπουρούσης χαρακτήρισε πρόσφατα «κλοπή» τον ημιτελικό με τους Ισπανούς στο Ευρωμπάσκετ του 2007. Το sport-fm.gr θυμίζει μερικές φάσεις από το ματς, δίνοντας ένα… δίκιο στον Έλληνα σέντερ…

Πώς τα φέρνει έτσι η ζωή… Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2015 η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ισπανία στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, στο «Πιερ Μορουά» στη Λιλ.

Όμως, την ίδια μέρα ακριβώς πριν από οκτώ χρόνια, στο παρκέ του «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» στη Μαδρίτη και στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ κόντρα στην «επίσημη αγαπημένη» η παρέα των Γκασόλ και Ναβάρο εκτός από το αδιαμφισβήτητο μπασκετικό της ταλέντο, είχε ξεδιπλώσει και αυτό που διέθετε τόσο στην… υποκριτική όσο και στην πρόκληση! Για την ιστορία, η «φούρια ρόχα» είχε νικήσει 82-77, χάνοντας στον τελικό από τη Ρωσία (59-60).

Αν και είχε αγωνιστεί ελάχιστα σε εκείνο το παιχνίδι, ο Γιάννης Μπουρούσης δεν μπορεί να ξεχάσει τι είχε γίνει, γι’ αυτό και το χαρακτήρισε «κλοπή». Εκτός, όμως από τον Καρδιτσιώτη σέντερ παρόντες τότε από ελληνικής πλευράς ήταν οι Βασίλης Σπανούλης και Νίκος Ζήσης. Από την άλλη και την τότε ομάδα των Ισπανών, στον προημιτελικό της Τρίτης (15/9) θα αγωνιστούν οι Πάου Γκασόλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Φελίπε Ρέγες και Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Θυμηθείτε τα highlights της αναμέτρησης:



Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι διαιτητές έδειξαν τη διάθεση να σφυρίξουν έδρα. Το πρώτο τους… θύμα, ήταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος χρεώθηκε άδικα με φάουλ πάνω στον Φελίπε Ρέγες. Ακολουθεί και η αντίδραση του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο:



Ο Θοδωρής Παπαλουκάς φαίνεται να κλέβει νομότυπα την μπάλα από τα χέρια του Χόρχε Γκαρμπαχόσα, αλλά χρεώνεται με φάουλ:



Αρχικά, ο Χοσέ Καλντερόν προσπαθεί να εκμαιεύσει το φάουλ, αλλά δεν τα καταφέρνει. Στη συνέχεια, η Ισπανία βγήκε στον αιφνιδιασμό και Ρούντι Φερνάντεθ μάλλον γλίστρησε στον… αέρα, γιατί επαφή με τον Σπανούλη, δεν…



Ο Ναβάρο ξεκινά την «κοκορομαχία» με τον Διαμαντίδη, ζητώντας φάουλ στην τελευταία φάση του τρίτου δεκαλέπτου. Ακολουθεί μία μίνι-σύρραξη, με τον Σπανούλη στο τέλος να πηγαίνει αγριοκοιτάζοντας τον ισπανικό πάγκο και τον Ντικούδης προσπαθεί να εξηγήσει στον έναν από τους τρεις διαιτητές τα «θέατρα» των παικτών του Πέπου Ερνάντεθ.



Ο Χοσέ Καλντερόν πέφτει με το άγγιγμα του Κώστα Τσαρτσαρή. Έξαλλος ο Έλληνας φόργουορντ σπρώχνει τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα και δέχεται αντιαθλητικό φάουλ. Και μέσα σ’ όλα είχαμε και τις διαμαρτυρίες του Ράφαελ Ναδάλ από την κερκίδα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x