Σκυμμένα κεφάλια, στόματα ερμητικά κλειστά, καμία απολύτως διάθεση… Αν όλη η Ελλάδα απογοητεύτηκε βλέποντας την Εθνική να σπαταλά μια μοναδική ευκαιρία απέναντι στην Ισπανία, πρώτοι και περισσότερο από όλους στενοχωρήθηκαν τα ίδια τα μέλη της ομάδας αναγνωρίζοντας πως έχουν την ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη.

Αποστολή στη Λιλ, Χρήστος Ρομπόλης

Η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη. Κυρίως γιατί η ελληνική ομάδα υποχρεούται να μαζέψει τα κομμάτια της και η αποστολή της στο Ευρωμπάσκετ δεν έχει ολοκληρωθεί. Απομένει το Προολυμπιακό Τουρνουά, που είναι μεν ο μίνιμουμ στόχος με τον οποίο ήρθε στο Ευρωμπάσκετ, αλλά δεν πρέπει να χαθεί.

Αντίπαλος η Λετονία, το απόγευμα της Πέμπτης (17:00), με την Εθνική να εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά εφόσον νικήσει, αλλά αν χάσει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία την Παρασκευή στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8.

Οι διεθνείς προπονήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε ένα βοηθητικό γήπεδο της Λιλ (μιας και στο «Πιέρ Μορουά» γίνονταν οι άλλοι δύο προημιτελικοί) και το βάρος πέφτει στην ψυχολογία. Διάθεση για δηλώσεις δεν υπήρχε καμία…