Eurobasket

Λάκοβιτς στο sportfm.gr: «Η Σλοβενία ήταν ΟΜΑΔΑ»

Ο Γιάκα Λάκοβιτς δεν μπόρεσε να πάρει μετάλλιο με τη Σλοβενία σαν παίκτης, αλλά το πέτυχε σαν μέλος του τεχνικού τιμ και αποδίδει στο ομαδικό πνεύμα την ιστορική επιτυχία στο Ευρωμπάσκετ.

Ως παίκτης έφτασε πολλές φορές στην πηγή, αλλά δεν ξεδίψασε. Ο Γιάκα Λάκοβιτς, ωστόσο, γεύτηκε τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του σλοβενικού αθλητισμού, την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ, ως μέλος του τεχνικού τιμ και συνεργάτης του Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού μίλησε στο sportfm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη λίγο μετά το θρίαμβο επί της Σερβίας στον τελικό.

«Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που πέτυχε η ομάδα μας. Είναι δύσκολο να περιγράψω πώς αισθάνομαι εγώ, αλλά και όλα τα μέλη της αποστολής. Δώσαμε μεγάλη χαρά στο λαό μας. Είμαι σίγουρος πως η Σλοβενία θα ‘καίγεται’. Το να κατακτάμε το πρώτο μας μετάλλιο και μάλιστα χρυσό και δίχως να κάνουμε ήττα είναι κάτι πέρα από τις προσδοκίες μας. Κάναμε το τέλειο τουρνουά πηγαίνοντας βήμα-βήμα. Πιστεύω πως θα χρειαστούμε λίγες μέρες για να καταλάβουμε τι έχουμε πετύχει. Όλα τα εύσημα αξίζουν κυρίως στους παίκτες μας, αλλά και τους φανταστικούς μας φιλάθλους», τόνισε.

Όσο για το αν ένιωσε φόβο βλέποντας τους ηγέτες της ομάδας να τραυματίζονται στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού, είπε: «Δεν φοβήθηκα. Είναι αλήθεια πως ανησύχησα γιατί περιορίστηκαν οι επιλογές μας από τα προβλήματα του Ντόντσιτς και του Ντράγκιτς, όμως έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες και αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά πως ορθώς τους εμπιστευόμαστε. Τα παιδιά του πάγκου έκαναν ένα βήμα μπροστά, έκαναν καταπληκτική δουλειά και αυτή είναι η πραγματική δύναμη αυτής της ομάδας. Όλοι ξέρουν το ρόλο τους, περιμένουν τη στιγμή τους και όταν έρχεται αυτή η ώρα είναι έτοιμοι και προσφέρουν».

Τέλος, για το μετάλλιο που κέρδισε ως προπονητής είπε: «Σαν παίκτης δεν κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο. Φτάσαμε πολλές φορές κοντά, όπως το 2009 απέναντι στην Ελλάδα, αλλά δεν το πετύχαμε. Είχα την τύχη όμως να το ζήσω ως μέλος του τεχνικού τιμ της εθνικής τώρα και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Η κούραση όταν είσαι προπονητής είναι μεγαλύτερη (γέλια), ειδικά ψυχολογικά, αλλά οι κόποι και οι αγωνίες μας ανταμείφθηκαν με αυτό εδώ το μετάλλιο, που θα πάρει περίοπτη θέση στο σπίτι μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x