Eurobasket

Γκαρμπαχόσα: «Η κατάκτηση ήταν από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ισπανικού αθλητισμού»

Ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία του ισπανικού αθλητισμού χαρακτήρισε ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα την κατάκτηση του φετινού Ευρωμπάσκετ από τη «φούρια ρόχα».

Περήφανος με την πορεία της εθνικής ομάδας της Ισπανίας και την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ, είναι ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας θεωρεί πως στο Βερολίνο η «φούρια ρόχα» έφτασε στο μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία του αθλητισμού της Ισπανίας!

«Αν και το έχουμε ζήσει ξανά, είναι μία πολύ χαρούμενη ημέρα και ένα πολύ ξεχωριστό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, ενώ από την 1η Αυγούστου προετοιμαστήκαμε με όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν, όπως οι τραυματισμοί», είπε αρχικά ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα και συμπλήρωσε:

«Υποφέραμε πολύ και προετοιμαστήκαμε για ένα τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου, όπου οι περισσότεροι παίκτες δεν είχαν παίξει ποτέ σε Ευρωμπάσκετ. Με βάση το ρόστερ, τους τραυματισμούς και το πολύ υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, πιστεύω ότι αυτό που καταφέραμε δεν ήταν μόνο ένα τεράστιο επίτευγμα του ισπανικού μπάσκετ, αλλά του ισπανικού αθλητισμού!».

Για τον αρχικό στόχο της «φούρια ρόχα» στο Ευρωμπάσκετ: «Το πλάνο μας ήταν να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να προκριθούμε στο παγκόσμιο Κύπελλο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά είπαμε στο Ευρωμπάσκετ να προκριθούμε στη νοκ άουτ φάση και μετά ό,τι προκύψει, αρκεί να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αλλά, την ήμερα που νικήσουμε τη Λιθουανία στους “16” είπαμε γιατί όχι;».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x