Eurobasket

Στο «θρίλερ» της βραδιάς η Ιταλία λύγισε την Κροατία

Η Ιταλία επικράτησε με 81-76 σε μία αναμέτρηση κόντρα στην Κροατία που είχε πολλές συγκινήσεις.

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Ιταλία απέναντι στην Κροατία με 81-76 σε έναν αγώνα που καθήλωσε τον φίλαθλο κόσμο με τις συγκινήσεις που πρόσφερε και τις εναλλαγές των σκορ. Έτσι, το σύνολο του Τζιανμάκρο Ποτζέκο πέρασε επίσημα στην επόμενη φάση και έχει ρεκόρ 2-2 και την τρίτη θέση. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς βρίσκεται στο 2-2 και την τέταρτη θέση.

Κορυφαίος για τους νικήτες ήταν ο Σιμόνε Φοντέκιο με 19 πόντους και 2 ριμπάουντ με καθοριστικές προσπάθειες στο τέλος. Εξαιρετικός ήταν ο Νίκολο Μέλι με εξίσου 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την άλλη πλευρά, μαγευτικός ήταν ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 27 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Ντάριο Σάριτς κατέγραψε 10 πόντους.

Το ματς

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα, με τους οικοδεσπότες να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (22-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ιταλοί με πολύπλευρη επίθεση, σημεία αναφοράς και με έναν Σπίσου να δημιουργεί και να κινεί τα νήματα, το σύνολο του Τζιανμάρκο Ποτζέκο με τον κόσμο δίπλα του, ανέβασε τη διαφορά κοντά στο +10 (42-34).

Στην επανέναρξη η ομάδα του Μουλαομέροβιτς μπήκε στο παρκέ με διαφορετική αύρα και έβγαλε αντίδραση. Σταδιακά στα πρώτα λεπτά ροκάνιζε τη διαφορά και στο τέλος πήρε το προβάδισμα (52-51), έχοντας στα χέρια της τα ηνία.

Στην τελευταία περίοδο Ιταλία και Κροατία κοντραρίστηκαν σε ένα σπάνιο γκραν γκρινιόλ, που θυμίζει αγώνα που κρίνει και καθορίζει μετάλλιο στο λαιμό των αθλητών. Ο πάντα σταθερός και αξιόπιστος Μπογκντάνοβιτς για τους φιλοξενούμενους πυρπόλησε τα καλάθια, αλλά εκεί που χρειαζόταν βοήθεια, με την εξαίρεση του Σάριτς ουδείς βρήκε μπροστά. Αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά του ματς με την Ιταλία να παραθέτει στο παρκέ τους Ντατόμε, Φοντέκιο και Σπίσου. Τελικώς, οι οικοδεσπότες πήραν το ροζ φύλλο του αγώνα με 81-76.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 42-34, 55-59, 81-76

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x