Eurobasket

Διέλυσε τη Βρετανία στο δεύτερο ημίχρονο η Ιταλία και ετοιμάζεται για.. Σερβία

Σε χαλαρούς ρυθμούς, η Ιταλία σάρωσε 90-56 τη Μεγάλη Βρετανία για την πέμπτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ, «σφράγισε» την τέταρτη θέση και θα αντιμετωπίσει στους «16» τη Σερβία.

Παίζοντας σοβαρά στο δεύτερο ημίχρονο, η Ιταλία σάρωσε τη Μεγάλη Βρετανία 90-56 στο Μιλάνο για την πέμπτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ, στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική ομάδα, πήρε και τυπικά την τέταρτη θέση του γκρουπ και αντιμετωπίζει πλέον στους «16» τη Σερβία, με τους Βρετανούς να μένουν χωρίς νίκη σε πέντε ματς.

Οι παίκτες του Τζιανμάρκο Ποτζέκο απέκτησαν ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, όμως ένα επιμέρους σκορ 18-2 στην τέταρτη περίοδο έφερε το +30 και την άνετη επικράτηση.

Πρωτεργάτες σε αυτό ήταν οι Φοντέκιο με 18, Ντατόμε με 13 και Μέλι με 11 πόντους. Για τους ηττημένους, διασώθηκαν οι Χέσον με 18 και Ουίτλ με 12 πόντους.

Το ματς
Οι έμπειροι παίκτες της Ιταλίας, με πρωταγωνιστή τον Φοντέκιο, έφεραν το 10-0 για τους «ατζούρι». Οι Βρετανοί «ξύπνησαν» και μείωσαν 4-10 και 12-17 με το τρίποντο του Ουίτλ. Η καλή άμυνα των παικτών του Ρέινκινγκ κα τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Χέσον μείωσαν σε 15-16 για τους Βρετανούς. Ο «χορός» των τριπόντων εκατέρωθεν κρατούσε κοντά τους Βρετανούς, όμως ένα 5-0 σερί των Ιταλών και το τρίποντο του Ρίτσι έφερε το 29-20 για τους δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης στη λήξη του πρώτο δεκαλέπτου.

Η Βρετανία με σερί 4-0 μείωσε σε 24-29 στην αρχή της δεύτερης περιόδου και με νέο 4-0 μείωσε στο 28-31 στη χαλάρωση της ιταλικής άμυνας και η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +3 και +5 για τους παίκτες του Τζιανμάρκο Ποτζέκο. Ο Ουίτλ μείωσε στο -2, όμως ένα 7-0 σερί των «ατζούρι» με επιθετική πολυφωνία και το τρίποντο του Μπαλντάζο έφεραν το +10 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Οι Ιταλοί είχαν 6/12 τρίποντα και οι Βρετανοί 8 ριμπάουντ περισσότερα από τους αντιπάλους τους σε αυτό το διάστημα.

Το τρίποντο του Τονούτ έφερε το +13 για την Ιταλία την αρχή της τρίτης περιόδου και τα συνεχόμενα τρίποντα των παικτών του Ποτζέκο τους διατηρούσαν σταθερά στο +10 με +13 σταθερά. Ο Τονούτ πρωταγωνιστούσε για την Ιταλία επιθετικά και έφερε το +15. Τα καταπληκτικά ποσοστά των «ατζούρι» έξω από τη γραμμή των 6.75 διατηρούσαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα υπέρ τους και ο Ρίτσι ολοκλήρωσε στο 54-67 το τριαντάλεπτο.

Ένα επιμέρους σκορ 18-2 της Ιταλίας από την αρχή μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου έφερε το 85-56 υπέρ τους, εκμεταλλευόμενοι την κούραση των παικτών του Ρέινκινγκ από την άμυνα στην περιφέρεια, ενώ οι Βρετανοί έχαναν και τα αμυντικά και τα επιθετικά ριμπάουντ. Η διαφορά ξεπέρασε το +30 στο τελευταίο δίλεπτο και φτάσαμε στο τελικό 90-56.

Τα στατιτικά του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x