Eurobasket

Διέλυσε την Ουγγαρία με Γκριγκόνις, έκανε «σεφτέ» και ελπίζει για πρόκριση η Λιθουανία

Με ένα καλό δεύτερο ημίχρονο, η Λιθουανία νίκησε την Ουγγαρία 87-64 για την τέταρτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Ευρωμπάσκετ και ανέκτησε τις ελπίδες της για πρόκριση στους «16».

Με εκ των πρωταγωνιστών τον Μάριους Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού, η Λιθουανία σάρωσε 87-64 την ήδη αποκλεισμένη Ουγγαρία για την τέταρτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στην Κολωνία, πήρε την πρώτη της νίκη, έφτασε στο 1-3 ρεκόρ και ελπίζει να προκριθεί στους «16», εφόσον νικήσει την Τετάρτη τη Βοσνία.

Οι παίκτες του Κάζις Μακσβίτις δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο βρήκαν πολλές λύσεις και έκαναν σερί, φτάνοντας άνετα στην τελική επικράτηση.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού είχε 15 πόντους (2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5/9 βολές), 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βαλαντσιούνας με 21 πόντους και Σαμπόνις με 19 πόντους.

Για τους Μαγυάρους, ξεχώρισε ο Περλ με 16 πόντος, έχοντας τη συμπαράσταση των Άλεν και Βοϊβόντα με 10 πόντους.

Οι δύο ομάδες βρήκαν λύσεις από πολλούς παίκτες, με τη «Λιέτουβα» να έχει και τις επιλογές από την περιφέρεια σε σχέση με τους Ούγγρους κι, έτσι, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια στην αρχή της αναμέτρησης. Ο Σαμπόνις πήρε την κατάσταση στα χέρια του για τους πρώην Σοβιετικούς και βοήθησε σε ένα σερί 7-0 που έφερε το 13-7 για τους παίκτες του Κάζις Μακσβίτις. Ο Γιοκουμπάιτις είχε σωστές επιλογές μέσα στη ρακέτα και βοηθούσε τον σέντερ των Κινγκς, ώστε να διατηρείται το +4 με +6. Οι Μαγυάροι με σερί 5-0 μείωσαν σε 12-17 και, με επιμέρους σκορ 6-5 για τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2023, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 22-18 υπέρ τους.

Ο Άλεν με σερί 4-0 στην αρχή της δεύτερης περιόδου μείωσε 23-24 για την Ουγγαρία και ο ίδιος πρωτοστάτησε σε ένα σερί 4-0 και έδωσε το +1 στους Μαγυαρους. Το προβάδισμα άρχισε να εναλλάσσεται με τις σωστές επιλογές αμφοτέρων των ομάδων μέσα στην αντίπαλη ρακέτα σε εκείνο το διάστημα. Ένα σερί 13-0 με τα τρίποντα των Γκριγκόνις και Σαμπόνις έφερε το 41-29 για τη «Λιέτουβα» κι ένα νέο σερί 5-0 στο τελευταίο λεπτό έφερε το +15 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Οι Λιθουανοί είχαν 14/21 δίποντα, 15 ριμπάουντ παραπάνω και 9 ασίστ παραπάνω από τους αντιπάλους τους.

Ο Γκριγκόνις έφερε το +17 στην αρχή της τρίτης περιόδου και ο ίδιος έφερε το +19 για την ομάδα του, βάζοντας τις βάσεις για την πρώτη της νίκη στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Οι Γκριγκόνις από την περιφέρεια και Βαλαντσιούνας από τη ρακέτα έκαναν ότι ήθελαν στην αντίπαλη άμυνα και έφεραν το +25. Οι περιφερειακοί της Λιθουανίας έφεραν τη διαφορά στο +26 και ο Εχόντας ολοκλήρωσε το τριαντάλεπτο στο +23.

Ο Μακσβίτις έβαλε τους αναπληρωματικούς του στο παρκέ στην τέταρτη περιοδο και η Ουγγαρία βρήκε την ευκαιρία να κάνει σερί 6-0 και να μειώσει σε 60-77 με επιθετική πολυφωνία. Ένα σερί 5-0 του Γκριγκόνις έφερε το 82-60 για τη «Λιέτουβα» και το ματς ολοκληρώθηκε στο 87-64.

Δείτε τη στατισική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x