Eurobasket

Προπονητής Τσεχίας για Ελλάδα: «Θα εξαρτηθεί και από τη διαιτησία αν θα κερδίσουμε»

Τι δήλωσε ο προπονητής της Τσεχίας, Ντιέγκο Οκάμπο, εν όψει του αγώνα με την Ελλάδα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ.

Μια ανταγωνιστική Τσεχία θέλει να δει την Παρασκευή στο ΣΕΦ απέναντι στην Ελλάδα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ ο προπονητής της ομάδας, Ντιέγκο Οκάμπο. Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως θα εξαρτηθεί και από τη… διαιτησία το αποτέλεσμα του προσεχούς αγώνα.

«Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο, οι παίκτες είναι κουρασμένοι από τα Κύπελλα, αλλά το θετικό είναι πως θα έρθουν οι καλύτεροι παίκτες αφού σταμάτησε και η Ευρωλίγκα. Έχουμε μόνο τρεις μέρες προετοιμασίας, αλλά αυτό ισχύει για όλους. Έχουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ για να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα, που έχει 11 παίκτες Ευρωλίγκας και άλλους από το Eurocup ή το BCL. Έχουν πολύ υψηλή ποιότητα και εμπειρία. Θα είναι πρόκληση για μας να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα έχει σημασία για μας να αντέξουμε πνευματικά και σωματικά σε όλο το ματς. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε θα εξαρτηθεί από μας, τον αντίπαλο και τους διαιτητές (γέλια). Όμως εστιάζουμε μόνο στους εαυτούς μας», ανέφερε.

Για την προπονητική μάχη με τον Βασίλη Σπανούλη είπε: «Έχω παρακολουθήσει τον Σπανούλη ως προπονητή. Έχει καλή πορεία με το Περιστέρι στο BCL και στο πρωτάθλημα. Παίζει πολύ πικ εν ρολ και του αρέσει η καλή κυκλοφορία. Έχει μεγάλη εμπειρία ως παίκτης και ξέρει πώς να τους μεταχειρίζεται, μέσα κι έξω από το γήπεδο».

Για την απουσία του Γιαν Βέσελι τόνισε: «Πρέπει να σεβαστούμε ότι είχε κάποια θέματα τραυματισμών και είναι λογικό να θέλει να ξεκουραστεί, αλλά θέλω να μιλάω για τους παίκτες που είναι εδώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x