Eurobasket 2025

Με Τούρκογλου παίκτη και τον Σενγκούν 1 έτους: Επιστροφή στην τετράδα Ευρωμπάσκετ μετά από 24 χρόνια για την Τουρκία!

H Tουρκία επέστρεψε στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά μετά το 2001, όταν ο Χέντο Τούρκογλου ήταν ακόμη παίκτης και ο Αλπερέν Σενγκούν μόλις 1 έτους!

Η Τουρκία νίκησε εύκολα την Πολωνία και προκρίθηκε στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ Λιθουανίας και Ελλάδας.

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το μπάσκετ της χώρας, καθώς οι Τούρκοι επιστρέφουν στα ημιτελικά του θεσμού μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, από το μακρινό 2001. Μάλιστα, τότε είχαν φιλοξενήσει το τουρνουά, επομένως το τωρινό κατόρθωμα είναι ακόμη σημαντικότερο.

Πράγματι, στο Ευρωμπάσκετ του 2001, η γειτονική χώρα έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Γιουγκοσλαβία, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Ένας από τους πρωταγωνιστές της, τότε, ήταν ο Χέντο Τούρκογλου, ο οποίος τώρα είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Τουρκίας!

Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά ετών, ο Αλπερέν Σενγκούν, νυν σούπερ σταρ της ομάδας, ήταν μόλις 1 έτους όταν οι Τούρκοι έφτασαν τελευταία φορά στα ημιτελικά, καθώς είναι γεννημένος το 2002.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x