Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα επικράτησε της Ολίμπια η Μπαρτσελόνα. Οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν με άνεση 86-64 στη Λιουμπλιάνα τους κυπελλούχους Ευρώπης του 1994, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας και έδειξαν πως θα αποτελέσουν εκ των φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Αντίθετα, οι μόνιμοι πρωταθλητές Σλοβενίας δύσκολα θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι καλό στο γκρουπ.
Οι «μπλαουγκράνα» «έκλεισαν» με +5 το πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο απέκτησαν μια σταθερή διψήφια διαφορά και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο +11. Στην τρίτη περίοδο, απέκτησαν στην αρχή της ένα +16 και, ουσιαστικά, "καθάρισαν" την αναμέτρηση, αφού στη συνέχεια δεν έχασαν ποτέ τη διψήφια διαφορά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ένα επιμέρους 25-13 απλά έφερε τη δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση για τους Καταλανούς, που έφτασαν στο +24, 30’’ πριν τη λήξη.
Κορυφαίοι για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν οι Χουέρτας με 17 και Μάικλ με 15 πόντους. Από τους «πράσινους», ξεχώρισε ο Γκριν με 17 πόντους.
Δείτε video με τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:
Τα δεκάλεπτα: 19-24, 30-41, 51-61, 64-86
ΟΛΙΜΠΙΑ: Κάπιν 2, Ρόθμπαρτ 4, Μπλάζιτς 4, Τόμπσον 9, Γκουντσάιντ 5, Μούριτς 2, Γκριν 17, Βάρντα 16, Μάρκοτα 5
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χουέρτας 17, Ναβάρο 9, Πέροβιτς 6, Βάσκεθ 10, Ουάλας 4, Ινγκλς 6, Ν' Ντονγκ 6, Λόρμπεκ 7, Ειντσον 6, Μάικλ 15
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






