Euroleague

Ο Ναβάρο πήρε το «όπλο» του

Με μπροστάρη τον αρχηγό της, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, η Μπαρτσελόνα πήρε σπουδαία νίκη στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ για την πέμπτη αγωνιστική του Δ’ ομίλου της Euroleague. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν της ομάδας του Ετόρε Μεσίνα με 80-61, και πλέον αποτελούν το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο γκρουπ τους καθώς όχι μόνο πήραν σπουδαίο διπλό αλλά και μια σημαντική υπέρ τους διαφορά.

Με μπροστάρη τον αρχηγό της, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, η Μπαρτσελόνα πήρε σπουδαία νίκη στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ για την πέμπτη αγωνιστική του Δ’ ομίλου της Euroleague.

Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν της ομάδας του Ετόρε Μεσίνα με 80-61, και πλέον αποτελούν το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο γκρουπ τους καθώς όχι μόνο πήραν σπουδαίο διπλό αλλά και μια σημαντική υπέρ τους διαφορά.

«Αχίλλειος πτέρνα» για τους γηπεδούχους τα τρίποντα. Ο Τεόντοσιτς και η παρέα του είχαν μόλις 1/15 εύστοχα από τα 6,75μ.

Άξιος συμπαραστάτης του Ναβάρο, ο Λόρμπεκ. Τεόντοσιτς και Κρστιτς οι μοναδικοί από τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ντεμπούτο για τον Ντιόντε Κρίστμας, ο οποίος ωστόσο έμεινε άποντος.

Το ματς

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδό της καταφέρνοντας να οδηγεί το ματς στα πρώτα τρεισήμισι λεπτά όμως γρήγορα η «Μπάρτσα» αντέδρασε ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Λόρμπεκ (7-7) και περνώντας μπροστά με τον Τόμιτς (7-9). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ με τους παίκτες του Μεσίνα να ολοκληρώνουν το πρώτο δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή, 19-17.

Ανάλογη η συνέχεια και στη δεύτερη περίοδο, με τους γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ (1/9 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) και τους φιλοξενούμενους να τα βρίσκουν σκούρα από την γραμμή των ελεύθερων βολών (3/10 βολές). Τελικά πλησιάζοντας στο τέλος του Α’ μέρους με ένα μικρό σερί 6-0 χάρις στου Σάδα και Ναβάρο, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών πόντων (35-38).

Για κάτι περισσότερο από τρία λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να μείνει στο ματς η ΤΣΣΚΑ. Κάπου εκεί ο Ναβάρο και ο Λόρμπεκ πήραν τα… όπλα τους. Εκμεταλλευόμενοι την καλή άμυνα της ομάδας τους και το γεγονός ότι οι Μοσχοβίτες έδειχναν αποπροσανατολισμένοι στο παρκέ οι δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα ήταν οι πρωταγωνιστές στο επιμέρους 17-4 που έτρεξε η ομάδα τους και το οποίο της έδωσε προβάδισμα 15 πόντων με την ολοκλήρωση των 30’ (48-63).

Οι Μοσχοβίτες συνέχισαν να σπάνε τα καλάθια, ενώ η αμυντική τους λειτουργία δεν τους επέτρεψε να περιορίσουν τους Ισπανούς. Αποτέλεσμα αυτού; Το +23 (58-81) με το οποίο βρέθηκαν να προηγούνται λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη οι Ισπανοί. Το μόνο που κατάφερε ο Βοροντσέβιτς ήταν να μειώσει στο τελικό, 60-81.

Τα δεκάλεπτα:19-17, 35-38, 48-63, 60-81

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 12 (5 ριμπάουντ), Μίτσοβ 2, Τζάκσον 1, Σοκόλοφ, Κρστιτς 18, Ουίμς 4, Βοροντσέβιτς 4, Νίκολας, Κρίστμας, Κάουν 4, Χριάπα 6 (6 ριμπάουντ), Πονκρασόφ 9

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, 7 (1) Χουέρτας 12, Ναβάρο 21 (4), Γιασικεβίτσιους, Τοντόροβιτς, Ουάλας 4 (1), Ινγκλς 4, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 15 (2), Τζαβάι 10 (7 ριμπάουντ), Μάικλ 2 (6 ριμπάουντ), Τόμιτς 6

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x